Een ex weer tot je aantrekken – Vermijd deze 3 fatale fouten

Kun je een ex weer aantrekken?

Een ex weer aantrekken na een relatiebreuk lijkt soms wel op een mission impossible. Misschien praat je ex wel niet eens meer met je en heeft je ex heel duidelijk gemaakt dat hij of zij er helemaal klaar mee is. Zelfs al lijkt je situatie helemaal hopeloos, toch is er altijd een kans dat je je ex weer kunt aantrekken. Je kunt alleen niet stilzitten en afwachten tot het vanzelf gebeurt. Jij moet ervoor zorgen dat het goed komt en dat betekent dat je heel eerlijk naar je eigen gedrag moet kijken.

Een ex weer tot je aantrekken - vermijd deze 3 fatale fouten

Je ex is nog niet bij je terug. Dat betekent dat je tot nu toe niet de juiste dingen hebt gedaan om je ex weer aan te trekken. Het kan ook erger zijn. Het kan ook zijn dat jouw gedrag je ex verder en verder van je wegduwt. Jouw gedrag kan ronduit onaantrekkelijk zijn in de ogen van je ex. Nu is dus het moment om voor eens en altijd te stoppen met dit negatieve gedrag. Nu is het moment om te zorgen dat je ex jou weer gaat zien als voorheen: als een charmant, mysterieus, aantrekkelijk, leuk en begeerlijk iemand om van te houden.

Een ex opnieuw tot je aantrekken is eigenlijk best gemakkelijk, als je weet hoe je dat doet. Psychologie van de mens werkt hierbij in jouw voordeel. Als je begrijpt hoe de andere sekse zich na een relatiebreuk gedraagt, dan ga je de dingen vanuit het standpunt van je ex zien. Dit zorgt ervoor dat je ex meer openstaat voor communicatie en mogelijk een hereniging met jou.

Het probleem is dat de meeste mensen na een relatiebreuk geneigd zijn om alle mogelijke verkeerde dingen te zeggen en te doen, waardoor ze uiteindelijk hun ex wegduwen. Dat komt omdat de emoties hoog oplopen. Je bent bang om hem of haar kwijt te raken en je gaat door een pijnlijk rouwproces. Hoe emotioneler je bent, hoe meer fouten je maakt met je ex. Het is noodzakelijk dat je even een stapje terug doet en de situatie benadert vanuit je verstand. Vermijd de gebruikelijke valkuilen bij een relatiebreuk en je ex kijkt veel positiever tegen je aan. Als je echt oprecht je ex weer wilt aantrekken, dan moet je de volgende fouten koste wat kost vermijden.

Je ex stalken is echt heel erg fout

Stalken betekent niet per se dat je de telefoon van je ex afluistert. Het betekent ook niet per se dat je hem of haar achtervolgt in donkere steegjes met een grote capuchon op, zoals in films. Stalken kan op diverse manieren gebeuren. Al deze manieren zijn vervelend en angstaanjagend voor je ex.

Je ex stalken is echt heel erg fout

Jijzelf ziet je eigen daden waarschijnlijk als normaal, maar geloof maar dat je ex daar heel anders tegenaan kijkt. Denk je dat je ex het niet doorheeft als jij elke keer uit het niets opduikt? Opeens komt je ex jou weer tegen, per ongeluk met opzet. Je hangt rond bij het werk of de school van je ex en je duikt op op de favoriete plekken van je ex, alsof je opeens geïnteresseerd bent in yoga, kickboksen of Pilates. Je ex is echt niet achterlijk en dat moet jij ook niet zijn.

Hoe denk je dat het bij je ex overkomt als hij of zij jou werkelijk overal ziet opduiken? Wat verwacht je eigenlijk? Een brede lach en een passievolle zoen? Helaas heeft het meestal het tegengestelde effect. De kans is groot dat je ex er alles aan gaat doen om jou te ontlopen. Dat wil je echt niet.

Je ex heeft na de breuk een heel ander beeld van stalken dan wat jij hebt. Jij denkt misschien dat je subtiel en onschuldig bezig bent, dat je alleen maar een glimp van je ex wilt opvangen omdat je hem of haar zo vreselijk mist. Je ex is alleen niet opeens blind geworden. Ook je ex is emotioneel na de breuk. Dit zorgt ervoor dat hij of zij overgevoelig is voor alles wat jij zegt en doet. Je ex houdt jouw gedrag nauwlettend in de gaten. Dit is normaal. Je ex is nieuwsgierig hoe jij het redt zonder hem of haar. Het laatste wat je wilt, is dat je ex denkt dat je hem of haar aan het stalken bent, omdat je niet zonder hem of haar kunt. Dan gaan er namelijk hele grote alarmbellen rinkelen bij je ex.

Laten we eens even kijken hoe jouw gedrag van dit moment overkomt bij je ex. Op dit moment bekijk je alles alleen vanuit jouw standpunt omdat je verward bent en pijn hebt. Dat is normaal. Maar als jouw uiteindelijke doel is om je ex weer tot je aan te trekken, dan moet je alles vanuit het standpunt van je ex gaan bekijken. Al heel snel zul je met andere ogen naar je eigen gedrag kijken. Je ziet dan hoe je je kansen om hem of haar terug te winnen aan het verprutsen bent.

Stalking kan ook nog op een andere manier gebeuren. Denk maar eens na hoe jij je ex op social media aan het volgen bent. Als je ex een obsessie wordt, als je alles wat je ex op Facebook doet in de gaten houdt, kijkt wanneer hij of zij online is in Whatsapp. Of als je zijn of haar accounts in de gaten houdt voor de laatste updates, dan is het al uit de hand gelopen.

Met sites als Facebook, is het veel te gemakkelijk geworden om een ex te stalken en om alles te volgen wat je ex doet en met wie. Je maakt jezelf alleen maar gek. Je wordt emotioneel, irrationeel en paranoïde en dit uit zich in nog meer stalken. Dit is vreselijk onaantrekkelijk voor je ex. Je ex voelt medelijden, angst en achterdocht en raakt er rotsvast van overtuigd dat de relatie al veel eerder had moeten worden verbroken.

Jij voelt je waarschijnlijk veilig, zo verstopt achter een beeldscherm. Je denkt dat je ex het absoluut niet doorheeft dat je zijn of haar pagina’s uitpluist. Maar je speelt met vuur en je gaat je flink branden. Uiteindelijk gaat het mis en word je emotioneel door iets wat je ex heeft gezegd of door een foto waar je ex met een ander opstaat. Jij krijgt een uitbarsting van woede en verdriet. Nu weet je ex dat je hem of haar gevolgd hebt sinds de relatiebreuk. Misschien blokkeert je ex je wel of mijdt hij of zij je als de pest. Niet alleen dat, maar jouw wanhoop, plakkerigheid en weigering tot loslaten, druipen er vanaf. Dit zijn erg onaantrekkelijke eigenschappen waar je ex heel erg op afknapt. Je hebt geen schijn van kans op een hereniging met je ex als je je tot dit niveau verlaagt.

Om weer aantrekkelijk te worden voor je ex, moet je doen alsof het je niet echt interesseert waar hij of zij mee bezig is. Het moet lijken alsof je al verder bent gegaan met je leven, dat je volwassen en drukbezet bent en geen emotionele band meer met hem of haar hebt.

Ik weet dat dit tegen je gevoel in gaat. Waarom zou je doen alsof je ex je niet interesseert, terwijl dat wel zo is? Dit is een krachtige psychologische strategie die zorgt dat je ex heel snel opnieuw gaat onderzoeken wat hij of zij voor je voelt. Eigenlijk wil je ex dat je nog steeds naar hem of haar verlangt. Het ego van je ex wil niet dat je eerder over hem of haar heen bent dan omgekeerd. Als het lijkt dat je niet meer in hem of haar bent geïnteresseerd, dan raakt je ex in paniek en begint jou weer als aantrekkelijk en mysterieus te zien. Mensen willen altijd hebben wat ze niet kunnen krijgen.

Je moet je ex op een punt krijgen waarop hij of zij zich realiseert dat hij of zij niet over jou heen is en dat al die oude romantische gevoelens er nog steeds zijn. Opnieuw een gevoel van mysterie en opwinding opwekken, is de sleutel om een ex weer aan te trekken. Zodra je besluit om niet te stalken, ben je al onbewust bezig met je ex weer naar je toe te trekken. Je hebt alleen wat zelfbeheersing en geduld nodig.

Continu contact is een slecht plan

Bellen en berichten sturen naar je ex na de relatiebreuk is een normaal onderdeel van het verbreken van een relatie. Je kunt hierin wel te ver gaan door hem of haar lastig te vallen door continu te appen en te mailen. Jullie zijn uit elkaar, dus het contact moet ook veranderen, dat kan niet anders. Je kunt niet verwachten dat je hem of haar om elke kleinigheid kunt bellen, of dat jullie uren aan het appen zijn over wat je die dag allemaal hebt meegemaakt. Dat gaat gewoon niet gebeuren.

Continu contact is een slecht plan

Er breekt een periode aan waarin alles tussen jou en je ex gaat veranderen. Hoe sneller je het contact kunt verbreken, hoe beter het is. Je ex weet al dat je moeite hebt met de breuk, dat het niet jouw beslissing was om er een punt achter te zetten. Je ex verwacht dus niet anders dan dat je hem of haar de eerste dagen of weken bestookt met berichten, e-mails en telefoontjes.

Misschien wil het ego van je ex stiekem wel dat je nog steeds naar hem of haar verlangt. Wat je echter op die manier doet, is dat je je ex alle macht geeft. Je ex heeft alle touwtjes in handen, is aan zet en kan je zo lang aan het lijntje houden als hij of zij wil. Hij of zij laat je bijvoorbeeld een dag of twee wachten voordat hij of zij een bericht van jou beantwoordt. Hij of zij speelt spelletjes met jou als pion en daar heb je zelf voor een groot deel aan meegewerkt.

Sta er eens even bij stil hoe schadelijk dit is voor jouw eigenwaarde. Je voelt je al slecht genoeg door de relatiebreuk, maar om het nog erger te maken, zit je ook nog eens bij de telefoon te wachten op een reactie van je ex. Dit is niet gezond en dat weet jij ook. Stop met wachten op je ex om jou een goed gevoel over jezelf te geven, want dan kun je nog lang wachten.

Dit is het moment om proactief te zijn, zelfrespect te hebben en direct te stoppen met dit negatieve gedrag. Je wilt echt niet dat je ex denkt dat hij of zij jou in zijn zak heeft, jou kan laten doen wat hij of zij wil en nog steeds de macht heeft om jou pijn te doen of terug te nemen als hij of zij daar zin in heeft. Als je ex dit denkt, heeft hij of zij echt geen haast om iets te doen. Je ex kan de tijd nemen en spelletjes met je spelen, zo veel hij of zij wil. Je ex raakt niet in paniek en is ook niet bang om je voorgoed kwijt te raken. Niet zo lang jij nog steeds vaak contact zoekt.

Je moet er ook bewust van zijn hoe continu appen en bellen overkomt bij je ex. Als je ex duidelijk heeft gemaakt dat hij of zij geen hereniging wil en ruimte wil, hoe denk je dat hij of zij reageert als jij elke dag contact zoekt? Eerlijk is eerlijk, je ex is het al snel spuugzat. Hij of zij ziet jou als wanhopig en plakkerig, en niet in staat om los te laten. Je ex kan zelf medelijden met je krijgen en je helemaal buitensluiten uit zijn of haar leven, voor je eigen bestwil. Als je ex je begint te negeren, is het tijd om te kiezen voor een andere aanpak en te stoppen waar je mee bezig bent.

Waarom geef je geen antwoord? Heb je mijn 1000 berichten niet gekregen?!

Het belangrijkste waar je nu mee bezig moet zijn, is proberen om aantrekkelijk te zijn voor je ex. Denk je dat jouw smeekbeden jouw daarbij helpen? Je moet inzien dat dit vreselijk onaantrekkelijk is voor je ex. De haren van je ex staan al rechtovereind als de telefoon gaat, of als jouw naam op zijn of haar scherm verschijnt. Je ex weet gewoon niet meer wat hij nog tegen je moet zeggen, omdat je weigert om hem of haar de ruimte te geven.

Zet jezelf niet langer voor schut, maar wees sterk en verbreek al het contact. Dit verwachtte je ex niet van jou. Het toont kracht en vastberadenheid. Dat zijn aantrekkelijke eigenschappen waardoor je ex wordt wakker geschud en jou weer zal opmerken. Denk terug aan de tijd dat jullie pas samen waren. Het was een spannende tijd voordat jullie allebei jullie gevoelens voor elkaar deelden. Je ex kon alleen maar aan jou denken en jij alleen maar aan hem of haar. De aantrekkingskracht tussen jullie was gigantisch. Je kunt deze aantrekkingskracht opnieuw opwekken als je het slim aanpakt. Aantrekking heeft veel te maken met de spanning van het achter de ander aanzitten. Niet weten wat de ander voor je voelt. is erg spannend. Je moet je erop richten om deze spanning en opwinding terug te krijgen. Je ex wil achter je aanzitten, dus jij moet stoppen met achter je ex aanzitten.

In plaats van dat je bij de telefoon zit te wachten op kattenbelletjes van je ex, stap op, ga eropuit en doe iets. Je moet de buitenwereld de indruk geven dat je verder gaat met je leven. Dit zorgt voor respect van iedereen om je heen, niet alleen je ex. Nu je niet meer continu contact zoekt, gaat je ex op onderzoek uit wat je aan het doen bent. Je ex gaat zich afvragen waar je bent en of alles goed met je gaat. Hij of zij krijgt gevoelens waarvan hij of zij dacht dat die er al lang niet meer waren.

Je ex weer tot je aantrekken

Zodra je ex jou gaat missen en naar je gaat verlangen, heb jij de touwtjes weer in handen, omdat je ex nu degene is die actie moet ondernemen om jou niet voorgoed kwijt te raken. Het duurt dan niet lang of de rollen zijn omgedraaid en je ex neemt contact op om gerustgesteld te worden. Het mooiste is nog wel, dat je hier niets voor hebt hoeven doen. Het enige wat je hoefde te doen, was een tijdje verdwijnen. Je ex zal bovendien ervan overtuigd zijn dat het zijn of haar eigen idee was om samen verder te gaan.

Je ziet dat je je kansen om je ex terug te winnen, drastisch verbeteren door je eigen gedrag te onderzoeken. Verplaats jezelf in je ex en je ziet al snel wat je verkeerd hebt gedaan. Dan hoef je alleen nog maar psychologische technieken toe te passen waardoor je de belangstelling van je ex in jou weer maximaliseert en waardoor jij weer aantrekkelijk wordt. Dan is het gewoon een kwestie van afwachten. Best gemakkelijk, toch?

Je ex jaloers proberen te maken is een hele grote fout

Het schadelijkste wat je kunt doen na een relatiebreuk, is om de tactiek van je ex jaloers maken onhandig toe te passen. Je hebt pijn en je bent boos en doet alles om een reactie van je ex uit te lokken, maar uiteindelijk bijt je jezelf in de buik en maak je de afstand tussen jullie alleen maar nog groter. Aan het einde van jullie relatie hou je je krampachtig vast aan je ex. Je zegt, doet en probeert alles om je ex vast te houden. Je zoekt je toevlucht tot jaloezie met de gedachte dat je ex naar je teruggerend komt, smekend om hem of haar terug te nemen. Maar dat komt eigenlijk bijna niet voor.

Er is al zoveel pijn en verwarring bij jullie relatiebreuk. Als je olie op het vuur gooit en je ex nog meer pijn bezorgt, dan leidt dat er alleen maar toe dat hij of zij je nog meer gaat haten. Je ex wil zo ver mogelijk van je weg als je je nieuwe liefde gaat showen. Hoe ongevoelig kun je zijn? Niet alleen wordt het vertrouwen tussen jullie verwoest, je ex zal je snel gaan haten en je blokkeren op de telefoon, e-mail, Facebook, etc. Je ex zal opgelucht zijn dat hij of zij erachter is gekomen wie jij echt bent, wat alleen maar de gedachte bevestigt dat de relatiebreuk een goede zet was.

Onthoud dat je aan het proberen bent om je ex weer tot je aan te trekken. Je wilt dat je ex weer met je wil praten, je wil de communicatie weer op gang brengen. Dat gaat echt niet gebeuren als je foto’s op Facebook zet met je nieuwe vlam of als je de indruk wekt dat je geïnteresseerd bent in een ander. Je komt op je ex over als koud, hard en gevoelloos, precies het tegenovergestelde van wat je probeert te bereiken.

Mensen gebruiken jaloezie meestal op een onhandige en doorzichtige manier. Dit werkt altijd averechts en je behaalt nooit het gewenste resultaat. Als je ex niet gekwetst is en niet boos is op jou, omdat je hem of haar jaloers hebt proberen te maken, betekent dat nog niet dat je gewonnen hebt. Een ander mogelijk resultaat is dat je ex medelijden met je krijgt of je gaat minachten. Je ex is niet achterlijk. Hij of zij kent je beter dan wie dan ook, dus waarom denk je dat hij of zij niet doorheeft waar je mee bezig bent? De kans is groot dat je overkomt als een kinderachtige, onvolwassen idioot die wraak op zijn of haar ex probeert te nemen, omdat hij of zij gekwetst is. Niet echt aantrekkelijk, toch?

Hoe duidelijker je laat merken dat je je je ex jaloers probeert te maken, hoe duidelijker het voor je ex is dat je hem of haar aan het manipuleren bent om een reactie uit te lokken. Je ex weet dat je het doet voor hem of haar en zal het nog best leuk vinden ook. In hun ogen ben je een zielepiet die wanhopig aan zijn of haar ex probeert vast te houden. In plaats van dat je jezelf zo vernedert richting je ex, kun je beter gewoon niks doen. Deze kinderachtige technieken zorgen er alleen maar voor dat je ex slechter over je gaat denken. Ze maken tegelijkertijd een hereniging onmogelijk.

Je volgende stap: Creëer weer aantrekkingskracht

Je kent nu een aantal fouten die je achterwege moet laten. Nu is het belangrijk om je ex verder tot je aan te trekken. Het is van cruciaal belang dat je meer leert over de psychologie van je ex na de relatiebreuk, als je wilt dat je ex weer tot je wordt aangetrokken. Dit begint met ervoor te zorgen dat je ex je gaat missen.

Om het proces van je ex terug winnen sneller te laten verlopen, heb je een goed plan van aanpak nodig. Er zijn dingen die je nu moet doen, zodat je ex weer naar je gaat verlangen, zoals in het begin. Deze subtiele, maar krachtige psychologische technieken oogsten veel positieve resultaten. Door de controle over de situatie terug te nemen, krijg je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om je ex weer tot je aan te trekken. De situatie is niet hopeloos, bij lange na niet.

Annemarie Alberts laat je zien wat je verkeerd hebt gedaan. Je krijgt van haar de hulpmiddelen die je nodig hebt om te zorgen dat je ex weer achter je aankomt. Ik ga ervan uit dat je echt je ex terug wilt, anders was je hier immers niet. In dat geval kan ik je de website van Annemarie Alberts van harte aanbevelen.

Klik nu hier om de website van Annemarie Alberts direct te bekijken >>

Ik wens je alvast heel veel geluk met je voormalige ex toe!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *