Moet ik mijn ex ontvrienden op Facebook?

Moet ik mijn ex ontvrienden op Facebook?

Veel mensen in jouw situatie zitten met dezelfde vraag, je ex wel of niet ontvrienden op Facebook. Het is lastig om te bepalen wat het juiste is om te doen als het uit is. Wil je ex nog steeds contact? Is het wel normaal om vrienden te blijven met iemand die jou pijn heeft gedaan? Met iemand met wie het onmogelijk is om te communiceren? Zal je ex denken dat je wanhopig bent? Dat je alles aangrijpt om hem of haar maar terug te krijgen? Dit zijn het soort vragen die bij je opkomen als je probeert te beslissen of je wel of geen vrienden met je ex moet blijven op Facebook.

Moet ik mijn ex ontvrienden op Facebook?

Wel of geen Facebook-vrienden blijven met je ex

Het is een drastische stap om je ex te ontvrienden op Facebook. Daar moet je goed over nadenken, voordat je iets doet wat je niet meer terug kunt draaien. Je kunt je gemakkelijk laten meeslepen door emoties na een relatiebreuk. Een gebroken hart doet ontzettend pijn. Begrijpelijk dat jij jouw ex heel goed wilt laten voelen, dat er in jouw leven geen plaats meer is voor hem of haar. Je maakt het overduidelijk aan je ex, dat het afgelopen is en dat je verder gaat met je leven.

Als je je ex echter ontvriend hebt, dan is er geen weg terug. Denk dus heel goed na over wat je aan het doen bent en of het de juiste beslissing is. Dit artikel gaat je helpen om te beslissen of het het juiste is om te doen. In dit artikel gaan we in op de mogelijke gevolgen en reacties van je ex, als je hem of haar ontvriendt op Facebook.

Geen overhaaste beslissingen nemen

Waarschijnlijk heb je al vaak de neiging gehad om je computer, tablet of smartphone te pakken en je ex te ontvrienden op Facebook. Deze neiging is vooral erg sterk vlak na de breuk. Emoties lopen hoog op. Jouw ex heeft misschien wel allemaal kwetsende dingen tegen je gezegd. Dus je wilt duidelijk maken dat het je niet meer interesseert en dat je ex niet langer welkom is in jouw leven. Het verlangen naar wraak kan makkelijk sterker worden dan je gezonde verstand. Haal diep adem en denk na voordat je klikt op blokkeren of verwijderen als vriend. Handel niet impulsief, want je zult niet de eerste zijn die daar vrij snel spijt van krijgt.

Je moet even de tijd nemen om te bedenken wat je mogelijkheden zijn en wat de gevolgen daarvan zijn. Stel jezelf de vraag waarom je je ex wilt ontvrienden. Is het een beslissing die je weloverwogen maakt? Probeer je je ex op dezelfde manier te kwetsen, zoals je ex jou heeft gekwetst, door je ex op Facebook te ontvrienden? Voorkom dat je kinderachtig doet. Zorg ervoor dat je zeker ervan bent dat je het om de juiste redenen doet.

Als je een paar weken wacht, dan ben je wat gekalmeerd. Jouw hoofd zal dan helderder zijn en je weet dan beter wat je moet doen. Het laatste wat je wilt, is dat jouw ex de indruk krijgt dat er geen hoop meer is voor jullie. Als je bevriend wilt blijven met je ex of zelfs weer een relatie met hem of haar wilt, dan wil je niet kinderachtig en wraakzuchtig overkomen. Als je je ex ontvriendt, dan is het afgelopen. Dus ook als je spijt krijgt dat je jouw ex hebt ontvriend. Ook als je toch weer Facebookvrienden wilt zijn. Denk je dat je ex jouw vriendschapsverzoek zou accepteren, als je hem of haar eerder rigoureus uit je leven hebt verwijderd? Eerst denken en dan doen dus.

Voordelen van Facebookvrienden blijven met je ex

Je houdt de deur enigszins open

Als je in de toekomst nog met je ex wilt blijven omgaan, op welke manier dan ook, dan is Facebook een handig hulpmiddel om de deur enigszins open te houden. Je kunt de pagina van je ex bekijken en zien waar hij of zij mee bezig is. Je kunt zien of je ex iets over jullie breuk zegt. Ook kun je foto’s bekijken wat hij of zij doet nu jullie uit elkaar zijn. Dat zou je anders niet kunnen zonder er bij je ex of bij vrienden van je ex naar te vragen. Dat kan weer overkomen als stalken of dat je je probeert te verzetten tegen de breuk.

Als je je ex behoudt als vriend op Facebook, dan is dat een handig hulpmiddel als je je ex in de toekomst terugwilt. Als je deze manier van communicatie verwijdert, dan maak je het jezelf een stuk lastiger. Jouw ex zal immers een nieuw vriendschapsverzoek van jou niet zomaar meer accepteren. Je komt ook besluiteloos en wisselvallig over.

Je kunt je ex jaloers maken

Facebook is ook een handig hulpmiddel om je ex jaloers te maken. Je hoeft niet rechtstreeks te communiceren met je ex. Met Facebook kun je jouw ex precies datgene over jou laten lezen of zien, dat je wilt dat hij of zij over jou leest of ziet. Dat is het mooie ervan. Je kunt updates en foto’s plaatsen die de indruk wekken dat je gelukkig bent en je leven weer hebt opgepakt. Jouw ex zal dat te zien krijgen. Dan gaat jouw ex zich afvragen of het wel een slimme zet is geweest om het uit te maken. Jouw ex gint jou dan ook te missen. Je kunt Facebook op talloze manieren gebruiken om je ex weer in je leven te krijgen of in te laten zien wat hij of zij heeft laten lopen. Als je je ex impulsief ontvriendt, dan ontzeg je jezelf al deze mogelijkheden.

Je laat een volwassen indruk achter

Het heeft nog een voordeel als je je ex als vriend op Facebook behoudt. Je ex zal een goede indruk van je houden na de breuk. Misschien verwacht je ex wel dat je meteen inlogt in Facebook en hem of haar ontvriendt. Als je dat niet doet, zal je ex uiteindelijk meer waardering voor je hebben. Je laat dan zien dat je niet de boze, gekwetste ex bent, waar jouw ex op rekende. Dit leidt ertoe dat je ex gaat twijfelen aan de redenen waarom hij of zij het heeft uitgemaakt en dat je ex je begint te missen. Je wilt die persoon zijn, met wie je ex graag omgaat. Hoe kun je beter laten zien dat je volwassen en rationeel bent, dan door je ex als virtuele vriend te behouden?

Voordelen van je ex ontvrienden op Facebook

Je wilt alle banden met je ex verbreken

Misschien wil je wel absoluut geen contact meer met je ex, omdat de relatiebreuk een vreselijke en pijnlijke aangelegenheid was. Als jouw ex je heel erg gekwetst heeft of iets onvergeeflijks heeft gedaan, dan wil je je ex waarschijnlijk voorgoed uit je leven laten verdwijnen. Als jouw ex jou bedrogen heeft, dan wil je waarschijnlijk niet dat hij of zij ziet wat je zegt en doet en met wie. Je wilt dan de banden met je ex voorgoed verbreken en wel meteen.

Je kunt er emotionele rust van krijgen

Als je jouw ex ontvriendt, dan kan je dat emotioneel een heleboel rust geven. Het zal even moeilijk zijn dat je helemaal geen contact meer hebt en niet kunt zien waar je ex mee bezig is. Soms is dat echter het beste. Als je geen toekomst meer samen ziet of je ex niet kunt vergeven wat hij of zij jou heeft aangedaan, dan is alle contact verbreken de verstandigste oplossing. Je wilt niet nog meer pijn. Soms is kun je dan niets anders doen, dan jouw ex volledig buiten te sluiten uit je leven.

Als je je ex verwijdert, dan hoef je niet meer elke dag naar zijn of haar Facebook profiel te kijken. Er komen geen berichten van je ex meer langs op je timeline. Je wordt er niet keer op keer mee geconfronteerd dat je geen deel meer uitmaakt van zijn of haar leven. Ook hoef je niet meer alles te analyseren wat je ex schrijft en je hoeft niet meer te kijken naar alle foto’s waarin je ex is getagd tijdens de vele avondjes uit zonder jou. Je wordt er alleen maar gek van jaloezie en boos van en misschien ga je zelfs wel zinnen op wraak.

Je kunt sneller over je ex heen komen

Het kan je ook helpen om alles sneller te verwerken als je je ex van Facebook verwijdert. Natuurlijk zal je pijn niet bij toverslag verdwijnen als je klikt op verwijderen als vriend. Het zullen wat moeilijke dagen of weken worden en je zult vast ook de neiging krijgen om contact te zoeken met je ex. Als je deze beslissing maakt, blijf dan bedenken waarom je dit doet. Dat zal je helpen om je aan je plan te houden dat je je ex niet meer toelaat in jouw leven. Uiteindelijk maak je zelf de beslissing wat het beste is voor jou.

Natuurlijk zou het mooi zijn als je een knop om kon zetten, waardoor je meteen van je pijn af was en misschien zelfs je ex uit je geheugen zou kunnen wissen. Helaas kan dat niet. Wat je wel kunt doen, is het proces van een relatie naar weer single zijn, makkelijker laten verlopen.

Je voorkomt dat je jezelf belachelijk maakt

Als je je ex ontvriendt, voorkom je ook dat je jezelf belachelijk maakt. Je voorkomt dat je reageert op berichten van je ex of dat je op like klikt of dat je een bericht neerzet als je dronken of emotioneel bent. Daarmee wek je alleen maar de indruk dat je aan het stalken bent of dat je erg wanhopig bent. Zo wil je absoluut niet overkomen naar je ex of vrienden van je ex. Soms is het gewoon het beste om het contact helemaal te verbreken en te voorkomen dat je voor gek staat door emotionele dingen te doen.

Je laat duidelijk merken dat je je ex niet meer in jouw leven wenst

Als je je ex ontvriendt, geef je ook een signaal af dat je hem of haar niet langer in jouw leven wenst. Je neemt dan weer de controle terug die je door de breuk was verloren. Als je zelf weer de controle hebt, voel je je meteen een stuk beter en is het makkelijker om naar de toekomst te kijken.

Als je ex ziet, dat je hem of haar hebt ontvriend, dan kan hij of zij in paniek raken dat je niet meer geïnteresseerd bent. Je ex kan ook boos worden. Hoe dan ook, zal je ex waarschijnlijk contact zoeken via mail, telefoon of sms waarom je dat hebt gedaan. Zo weet jij dat je nog steeds invloed hebt op je. Je weet ook dat er nog steeds gevoelens zijn, aangezien je je ex hebt weten te kwetsen.

Er is een kleine kans dat je ex vindt dat je kinderachtig bent, of dat je je aanstelt, als je hem of haar meteen ontvriendt na de relatiebreuk. Misschien wordt je wel uitgelachen en denkt je ex wel dat je met hangende pootjes en vol verontschuldigingen terug komt. Als je echter helemaal zeker bent van je beslissing dat het over en uit is en dat je niks meer met je ex te maken wilt hebben, dan maakt het toch niet meer uit wat je ex over jou denkt. Als je zeker bent van je zaak, dan is ontvrienden een goede, maar wel een definitieve keus.

Je ex ontvrienden op Facebook, hoe zal je ex reageren?

Je ex kan op verschillende manieren reageren als je hem of haar hebt ontvriend. Het is alleen meestal niet de manier die jij verwacht. Jij denkt misschien dat je een luid en duidelijk signaal afgeeft naar je ex: “Kijk eens wat je misloopt!”, maar als jouw ex de relatie heeft beëindigd, zal dit zelden het effect hebben, waarop jij hoopt. Misschien verwachtte je ex het al door de manier waarop je met de breuk omging. Het kan zijn dat je ex al denkt dat het erbij hoort dat je hem of haar gaat ontvrienden.

Je ex is opgelucht dat je hem of haar ontvriend hebt op Facebook

Je ex hoeft zelf niet meer na te denken of hij of zij jou moet ontvrienden. Misschien denkt je ex zelf wel al dat het geen goed idee is om vrienden te blijven op Facebook, maar weet zelf de ontvriend-knop niet te vinden. Als je ex het heeft uitgemaakt, wil hij of zij je misschien niet nog meer kwetsen door je te ontvrienden. Dat zou nog een klap in je gezicht zijn.

Misschien vindt je ex ondertussen wel dat het niet goed is om vrienden te blijven op Facebook, maar wacht hij of zij af tot jij die stap zet. Dan hoeft je ex het niet zelf te doen. Jouw ex zal zich dan niet schuldig hoeven voelen, omdat jij het tenslotte hebt gedaan. Dus denk twee keer na voordat je je ex ontvriendt in de hoop dat hij of zij spijt krijgt van de breuk en zich net zo ellendig gaat voelen als jij. Misschien geef je je ex wel juist de “verlossing” waar hij of zij op hoopt.

Je ex wil nooit meer contact met jou

Het is behoorlijk drastisch en definitief om je ex op Facebook te ontvrienden. Je geeft een overduidelijk signaal af dat je kwaad bent en dat je niks meer met je ex te maken wilt hebben. Je ex zal hier heftig op reageren. Hij of zij kan dit namelijk zien als een extra afwijzing. Emoties kunnen hoog oplopen bij een relatiebreuk. Het is makkelijk om harde dingen te zeggen of te doen, waar je dan meteen weer spijt van hebt. Verplaats jezelf in je ex. Wat zou er door je heen gaan als je ex jou meteen zou ontvrienden als het uit is? Je zou je vast gekwetst, verward, boos en verdrietig voelen. Je zou dan die persoon willen afwijzen die jou pijn doet en afwijst. Dat is precies wat je ex ook zou doen.

Het meest voor de hand liggende is dan dat je ex je nooit meer zal willen zien of spreken. Je ex zal je proberen terug te pakken op de enige manier die hij of zij kan bedenken om een reactie van je uit te lokken. Als je op de verwijderen-knop drukt, houd er dan rekening mee dat je ex jou ook uit zijn of haar leven zal willen verwijderen. Je kwetst hem of haar waarschijnlijk nog meer dan bij de breuk, omdat je ex nu zal denken dat het definitief is. Wees dus voorzichtig.

Je ex vindt je kinderachtig of aanstellerig

Als je je ex ontvriendt om een signaal af te geven of om wraak te nemen, dan zal je ex dat meteen doorhebben en al helemaal als je niet goed omging met de breuk. Je laat geen goede indruk achter als je boos of impulsief reageert. Wacht dus minstens een maand, als je je ex echt wilt ontvrienden op Facebook, omdat het anders impulsief of emotioneel overkomt.

Als je je ex in de toekomst terugwilt, vermijd dan alles waardoor je gezien kunt worden als kinderachtig. Als je ex namelijk medelijden met je heeft of denkt dat je mentaal niet stabiel bent, dan zal hij of zij zich niet tot je aangetrokken voelen. Je verspeelt dan al je kansen om je ex ooit terug te winnen. In plaats daarvan kun je beter je ex proberen aan te trekken door volwassen, redelijk en stabiel te zijn. Dan zal je ex zich gaan afvragen of het wel zo’n goed idee was om het uit te maken.

Als je nog steeds respect hebt voor je ex en je wilt dat je ex respect voor jou heeft, dan zal ontvrienden ervoor zorgen dat je ex jou kinderachtig vindt, al helemaal als je het meteen na de breuk doet.

Je ex vindt dat je op een belachelijke manier de aandacht probeert te trekken

Misschien heeft jouw ex nogal wat eigendunk en denkt hij of zij dat je nog steeds van hem of haar houdt. In dat geval zal je ex ervan uit gaan dat het ontvrienden op Facebook aandachttrekkerij is, omdat je liefdesverdriet hebt. Iemand met een flink ego zal niet geloven dat je hem of haar hebt gewist, omdat je echt verder wilt met jouw leven. Je ex zal denken dat jouw leven nog steeds om hem of haar draait.

Als jullie ruzie hebben gemaakt of op gespannen voet staan sinds het uit is, dan zal je ex onmiddellijk denken dat je aandacht trekt en dat je een reactie aan het uitlokken bent. Dit kan je best een rotgevoel geven. Het ergste is misschien nog wel dat je ex je achter je rug om uitlacht en dat je het mikpunt van spot wordt bij je ex en zijn of haar vrienden. Dat is wel het laatste wat je wilt. Daar ben je veel te goed voor.

Je ex denkt dat je niet langer geïnteresseerd bent

Het ergste wat kan gebeuren, is dat je ex het ontvrienden ziet als de definitieve breuk. Jouw ex ziet dan geen andere mogelijkheid dan verder gaan met zijn of haar leven. Als je jouw ex bang wilde maken dat hij of zij jou voorgoed kwijt was, dan heeft het niet goed uitgepakt!

Verplaats je even in de gedachten van jouw ex. Jouw ex heeft nog gevoelens voor jou en ziet dat jij hem of haar hebt ontvriend. Dat is een flinke klap in het gezicht. Al helemaal als jouw ex nog hoop had, dat jullie ooit weer bij elkaar zouden kunnen komen. Jouw ex zal dit als een duidelijke afwijzing zien. Jij geeft een signaal af dat jij verder bent gegaan met je leven. Jouw ex zal dan het zelfde gaan doen.

Als je je ex terug wilt en hoopt om een vriendschap te kunnen onderhouden, dan kan ontvrienden erg negatief werken. Kwets je ex niet nog meer dan je al hebt gedaan. Als je nog steeds interesse hebt in je ex, dan is ontvrienden niet iets wat je moet doen. Wegblijven van Facebook is dan veel verstandiger en effectiever.

Jouw volgende stap: Gebruik Facebook om je ex terug te winnen?

Facebook is weliswaar geschikt om met bijvoorbeeld foto’s en statusupdates precies dat beeld van jezelf te creëren, dat jij graag wilt. Net als SMS of Whatsapp heeft het ook een lage drempel om berichten naar je ex te sturen, waardoor je ook onbedoeld behoorlijk wat schade kunt aanrichten. Toch gaat het je natuurlijk niet lukken om je ex via Facebook terug te winnen. Daarvoor zul je je ex in het echt moeten zien.

Laatst was ik op de website van Annemarie Alberts en zag daar een geniale strategie om je ex terug te winnen. Annemarie heeft zelf in het verleden vaak verbroken relaties meegemaakt. Deze ervaring heeft ze gebruikt om een strategie te ontwikkelen om je ex terug te winnen. Ze is inmiddels gelukkig getrouwd met een man die een paar weken haar ex is geweest…

Ik ga ervan uit dat je je ex echt terug wilt, anders was je hier immers niet.

Als je graag je ex terug wilt, dan zou ik zeker een keer een kijkje nemen op de website van Annemarie Alberts.

Stel je eens voor dat je je ex weer terug had en dat jullie een betere relatie hebben dan ooit tevoren? Zou het niet geweldig zijn als de Ex Terug Strategie van Annemarie Alberts daarvoor zou kunnen zorgen?

Als je op zoek bent naar een echt goede strategie om je ex terug te winnen, waarmee je direct aan de slag kunt, dan kan ik je de website van Annemarie Alberts van harte aanbevelen.

Klik hier om direct naar de website van Annemarie Alberts te gaan >>

Ik wens je alvast heel veel geluk je met je voormalige ex toe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *