Spijt van het uitmaken? 6 strategieën voor relatieherstel!

Je hebt je relatie verbroken en je voelt je vreselijk. Op het moment zelf dacht je dat je er goed aan deed, maar je hebt je heel erg vergist. Je had het niet voor mogelijk gehouden, maar je hebt toch echt spijt van het uitmaken.

spijt uitmaken uitgelicht

Allereerst: geen paniek. Je bent niet de eerste die deze fout heeft gemaakt en je zult ook niet de laatste zijn.

Wat kun je nu het beste doen als je spijt hebt van de relatiebreuk en als je een tweede kans wilt? Met andere woorden, wat zijn de 6 beste strategieën voor relatieherstel als je spijt hebt van het uitmaken? In dit artikel ga ik ze alle zes bespreken.

Strategie 1: Geen contact

Afhankelijk van hoe lang het al uit is, kun je beginnen met een periode van geen contact met je ex. Dus geen sms, geen whatsapp, niet bellen, geen bloemen, geen chocolade, geen brieven, geen kaarten, helemaal niks. Dat geeft jou de ruimte om jezelf weer bijelkaar te pakken en om te ontdekken wat je echt wilt. Een maand geen contact, is een goed uitgangspunt.

Gedurende deze maand van geen contact kun je verder gaan met strategie 2 tot en met 6.

Strategie 2: Ook al heb je spijt van het uitmaken, accepteer dat het is zoals het is

Dit is misschien niet gemakkelijk voor jou, maar wel van cruciaal belang. Jij hebt het uitgemaakt met je ex. Als je dat niet accepteert, dan kom je nergens. Neem de verantwoordelijkheid voor wat je hebt gedaan.

spijt uitmaken 2

Accepteer dat je misschien nooit meer samen zult zijn met je ex, ook al doe je nog zo hard je best. Ik geef je de beste hulpmiddelen zodat je de grootste kans hebt op relatieherstel, maar garanties kan ik je helaas niet geven.

Accepteren wil zeggen dat je toegeeft dat je fout zat met het uitmaken. Je geeft dus niet de schuld aan je ex. Als jullie weer communiceren, dan moet je de volledige schuld op je nemen van de relatiebreuk en helemaal niks zeggen over hoe je partner daar eventueel aan bijgedragen heeft.

Als je je ex de schuld geeft van de relatiebreuk, dan krijg je je ex niet terug, maar je duwt je ex alleen maar nog verder weg.

Strategie 3: Zorg goed voor jezelf

Je hebt pas een traumatische ervaring meegemaakt. Nu heb je spijt van het uitmaken en je voelt je ellendig, alsof je misschien de allergrootste fout in je hele leven hebt gemaakt. Je ex terugwinnen is eerder een marathon dan een korte sprint. Je moet dus conditie opbouwen en trainen. Dit houdt in dat je goed voor jezelf zorgt, zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel.

Zorg voor genoeg slaap, eet gezond en ga bewegen als het mag van de dokter. Of het nu elke dag een stuk wandelen is of dat je naar de sportschool gaat. Gezond bewegen zorgt dat je in vorm blijft.

Als je samen met iemand kunt gaan, dan is dat een stuk leuker. Je hoeft ook geen 10 kilometer te wandelen, maar 3 kwartier tot een uur zou toch wel moeten lukken.

Wandelen kan ook zorgen voor rust in je hoofd. Neem ook elke dag even de tijd om rustig te gaan zitten en je gedachten tot rust te laten komen. Dit is allemaal goed voor je geestelijke gezondheid.

Het is belangrijk dat je je realiseert dat jij deze situatie hebt veroorzaakt. Er is wel een verschil tussen accepteren wat je hebt gedaan en jezelf ervoor straffen. Spijt hebben van het uitmaken, is normaal, maar jezelf schade toebrengen, is dat niet. Nederigheid is goed in deze situatie, maar vernedering is dat niet. Als je je wilt afreageren, geef je kussen dan een paar stompen of sla tegen een boksbal in de sportschool. Dat zijn gezonde manieren om je agressie kwijt te raken. Dan kijk je daarna heel anders tegen de situatie aan.

Strategie 4: Verbeter jezelf

Spreek met jezelf af dat je een gelukkigere persoon wordt met een positievere instelling. Mensen worden aangetrokken door gelukkige mensen die genieten van het leven. Dus of je nu de relatie met je ex herstelt of een nieuwe partner tegen het lijf loopt, als je gelukkiger bent, dan gaat het allemaal veel makkelijker.

Maar hoe word je dan gelukkiger? Dat kan op verschillende manieren. Ga bijvoorbeeld leuke en interessante dingen doen. Word lid van een club of ga een teamsport doen.

Kijk wat er in je omgeving te doen is. Volg een kookcurcus of een schildercursus, leer bierbrouwen, bijen houden, zeilen, volg een workshop bonzai, glasblazen, noem maar op. Als je maar je huis uit gaat, met andere mensen omgaat en je hoofd gebruikt om nieuwe dingen te leren.

Omgaan met gelukkige positieve mensen is goed voor je. Als je leuke, positieve mensen ontmoet die genieten van het leven, hou dan contact met ze. Mensen zijn sociale wezens. We hebben vriendschappen en sociale activiteiten nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Spreek met jezelf af dat je hard je best gaat doen om je ex terug te winnen, maar dat je positief blijft en dat het goed met je komt ook als je ex uiteindelijk toch niet wil.

Strategie 5: Je hebt spijt van het uitmaken dus kom in actie

Zoals gezegd ben je jezelf aan het voorbereiden op een marathon. Doe het stapje voor stapje. Niet te snel, maar geef ook niet op. Als je deze maand van geen contact goed hebt gebruikt, dan kun je proberen om je ex terug te winnen.

Een goede manier om je ex terug te winnen, is door eerlijk te zijn. Spreek ergens af met je ex en vertel wat je wilt. Neem de verantwoordelijkheid voor je vergissing op een eerlijke en bescheiden manier, maar blijft er niet over doorgaan. Maak duidelijk dat je een fout hebt gemaakt en dat je spijt hebt van het uitmaken. Zeg dat je graag een nieuwe relatie wilt met hem of haar. Ga niet smeken, want dat is erg onaantrekkelijk. Kijk de ander recht in de ogen en spreek vanuit je hart.

Spijt uitmaken 5

Zodra je gezegd hebt wat je wilt zeggen, ligt de beslissing bij je ex. Geef je ex zo veel tijd als hij of zij nodig heeft. Ga je ex niet lastigvallen en vragen wat het antwoord is. Jij hebt gezegd wat je wilt zeggen en nu laat je het los. Als je ex belangstelling heeft om bij je terug te komen, dan geeft jouw eerlijke boodschap die recht uit het hart kwam, je een hele goede kans.

Maar onthoud dat het alleen maar een kans is en niet meer dan dat.

Strategie 6: Maximaliseer je kans

Zoals gezegd heb je alleen maar een kans om je ex terug te winnen en niet meer dan dat. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat je doet. Zo is het erg belangrijk dat je geen van de fatale fouten maakt. Als je een of meer van die fatale fouten blijft maken, dan zie je je ex namelijk nooit meer terug.

Het is cruciaal dat je de gevoelens van je ex weer aanwakkert. Gelukkig staat de populairste strategie op internet om je relatie te herstellen vol met tips hoe jij al deze gevoelens bij je ex weer naar boven kunt krijgen en hoe je ervoor zorgt dat hij of zij jou weer wil. Je kunt het onmiddellijk downloaden, dus de Ex Terug Strategie kan ervoor zorgen dat je in no-time op de juiste weg bent naar het herstellen van je verbroken relatie.

Ik ga ervan uit dat je echt spijt hebt van het uitmaken en dat je echt je ex terug wilt, anders was je hier immers niet terechtgekomen. In dat geval kan ik je de Ex Terug Strategie van harte aanbevelen.

Auteur Annemarie Alberts laat je alle aspecten zien van een relatiebreuk. Van fatale fouten tot het blijvend herstellen van je relatie. Ze geeft je bovendien de technieken om je kans op relatieherstel zo groot mogelijk te maken.

Ga grondig door alle stappen heen. Begin vandaag nog met het gebruiken van de beste strategie om je ex terug te winnen.

Klik direct hier voor de beste strategie om je ex terug te winnen >>

Ik wens je alvast heel veel geluk toe in je nieuwe relatie met je ex!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *