Mijn ex-vriend praat niet meer met me. Hoe krijg ik weer contact met hem?

Als je ex-vriend niet meer met je praat, dan lijkt het soms of je de hele relatiebreuk weer opnieuw doormaakt. Het is een verwarrende tijd voor jullie allebei en zijn radiostilte maakt het voor jou allemaal nog moeilijker.

Wat heb ik misdaan? Waarom is hij zo gemeen? Heeft hij een ander? Haat hij mij? Zo maar wat vragen die je nu door het hoofd spoken. Om helemaal gek van te worden. Al deze emotionele en psychische pijn eisen hun tol bij je. Het is tijd dat je de controle over je leven terug neemt en de antwoorden krijgt die je ex-vriend je niet wil geven.

mijn ex-vriend praat niet meer met me hoe krijg ik weer contact met hem uitgelicht

Doordat je ex-vriend niet met je praat, kun je flink aan jezelf gaan twijfelen. Je zelfvertrouwen loopt ook een deuk op. Misschien schaam je je wel en voel je je dom dat je hem de afgelopen weken om de haverklap hebt gebeld of geappt. Je ego en je zelfvertrouwen hebben een dieptepunt bereikt. Dat is begrijpelijk.

Op jou komt zijn gedrag gewoonweg wreed en kinderachtig over. Eerst waren jullie heel close en praatten over alles. Je zag hem als je beste vriend. Deze plotselinge leegte is iets waar je maar moeilijk aan kunt wennen. Jij wilt antwoorden, maar die ga je op dit moment niet van hem krijgen.

De truc is om het van de kant van je ex-vriend te bekijken. Tot nu toe heb je je alleen maar gericht op je eigen pijn en wat de relatiebreuk met jou heeft gedaan. Er zijn verschillende redenen waarom hij je negeert en waarom hij weigert om met jou te praten sinds de relatiebreuk. Zodra je hiermee aan de slag gaat, wordt het veel gemakkelijker om dingen op te lossen. Dan wordt het ook gemakkelijker om hem zo ver te krijgen dat hij zich weer voor je openstelt en weer met je gaat praten. In het begin lijkt het altijd erger dan het is.

Waarom praat je ex-vriend niet meer met je?

Je denkt misschien dat je ex over je heen is als hij je berichten en telefoontjes onbeantwoord laat. Dit is bijna nooit het geval. Mensen kunnen hun emoties en hun band met iemand niet met een knop uitzetten. Hij zou geen mens zijn als hij niet meer aan je dacht en niets meer voor je voelde.

Meestal is de situatie veel ingewikkelder. Hij wordt overspoeld door emoties, net als jij. Hij kan het misschien nog niet onder woorden brengen, maar dat is wel wat er aan de hand is. Laten we dus maar eens gaan kijken naar enkele redenen waarom je ex-vriend niet meer met je wil praten.

Heeft hij verdriet?

Zou het misschien kunnen dat je ex-vriend verdriet heeft, net als jij? Ook hij heeft gevoel. Denk eens terug aan de relatiebreuk, hoe het gebeurde. Heb jij het met hem uitgemaakt? Zijn er dingen gezegd waar je nu spijt van hebt? Denk goed na hoe jij je precies hebt gedragen tijdens het verbreken van de relatie en de dagen erna. Probeer je ook te herinneren wat je precies tegen hem hebt gezegd.

Als de emoties hoog oplopen, dan komen er veel dingen bovendrijven. Het kan een scheldpartij worden waar jullie elkaar zo veel mogelijk proberen pijn te doen om een reactie uit te lokken. Relatiebreuken zijn nooit kalme of rationele gebeurtenissen. Je hebt vast dingen gezegd die je niet meende.

Hij zal zich alles herinneren wat je tegen hem hebt gezegd. Daar hoef je niet aan te twijfelen. In zijn hoofd heeft hij waarschijnlijk ook nog eens alles opgeblazen omdat hij ook niet rationeel denkt. Als het mannelijke ego gekwetst is, dan duurt het lang voordat dat hersteld is. Smeken en op hem in praten, gaan niks veranderen aan wat hij nu voelt. Hij moet zelf op zijn eigen tempo zijn eigen conclusies trekken en er is niets wat jij kunt doen om dit proces te versnellen.

mijn ex-vriend praat niet meer met me hoe krijg ik weer contact met hem 1

Hij zal achterdochtig zijn en de hele relatie in twijfel trekken op basis van wat irrationele woorden die jij in een boze bui hebt gezegd. Ook gaat hij terugdenken aan de goede tijden en stelt zich daarbij de vraag of je ooit van hem hebt gehouden. Zo werkt je hoofd gewoon na een relatiebreuk. Gelukkig voor jou, zal hij zich mettertijd meer gaan richten op de goede herinneringen die jullie samen hebben. Dan wordt zijn kijk op de relatie genuanceerder.

Hoe heb je hem na de relatiebreuk behandeld?

Nu is het moment om eens goed te kijken naar jouw gedrag na de relatiebreuk. Het is moeilijk om onder ogen te zien dat je niet helemaal redelijk of zelfs ronduit gemeen bent geweest tegen je ex-vriend. Als je echter dingen wilt veranderen en wilt dat hij weer met je gaat praten, dan moet je wel eerlijk tegen jezelf zijn.

Neem de verantwoordelijkheid als je je kinderachtig of agressief hebt gedragen. Dit is op de lange termijn in je voordeel. Een paar kleine aanpassingen kunnen grote resultaten opleveren als hij ziet dat je ten goede bent veranderd.

Het is normaal dat je van jezelf vindt dat jij degene bent die onrecht is aangedaan bij de relatiebreuk, dat alles zijn schuld is en dat jij degene bent die pijn heeft. Soms denk je dat dat jou het recht geeft om je naar hem te gedragen zoals jij wilt. Driftbuien, woedeaanvallen, gemeen manipulatief gedrag en aandacht trekken, plaatsen jou alleen maar in een negatief licht. Als je ex-vriend weigert om met jou te praten, komt dat misschien wel door jouw eigen gedrag?

Misschien heb je je wel gedragen alsof hij je gewoon niks interesseert. Soms heeft “hard to get” spelen juist het tegenovergestelde effect. Je kunt zo goed doen alsof dat je verder bent gegaan met je leven en dat je helemaal gelukkig bent, dat hij het gaat geloven en bij je uit de buurt blijft. Omkeerpsychologie kan soms averechts werken als je het verkeerd toepast.

Ik zal niet tegen je liegen, maar je ex-vriend zal heel erg op jou letten in de dagen en weken na de relatiebreuk. Hij hoeft daar niet eens rechtstreeks contact voor met jou te hebben. In het tijdperk van sociale media en apps als Whatsapp, kan hij heel veel meer over jou en je gevoelens te weten komen dan je denkt.

Als je denkt dat je ex-vriend niet op jouw Facebook of Instagram kijkt, dan heb je het echt mis. Het is heel normaal dat hij nieuwsgierig is naar wat je allemaal doet en hoe jij je voelt over de relatiebreuk. Hij heeft de deur naar jou nog niet helemaal dichtgedaan. Zijn mannelijke trots wil bevestigd zien dat jij het er ook moeilijk mee hebt, dus hij is op zoek naar subtiele aanwijzingen van jou.

Loop eens door je accounts en kijk of je de laatste paar weken misschien iets hebt geplaatst waardoor hij gekwetst of boos kan zijn. Elke hint dat je het prima redt zonder hem, dat je flirt met anderen of dat je plezier maakt met vriendinnen, zijn allemaal dingen die geen positief effect op hem hebben. Sterker nog, hij kan er behoorlijk jaloers van worden. Hij kan zich ergeren aan jouw vorderingen en het kan zijn dat hij jou wil straffen. De enige manier die hij kan bedenken, is om het contact met jou helemaal te verbreken.

Je ex-vriend is overgevoelig voor alles wat jij nu zegt en doet. Elk woord dat je zegt, ziet hij als een steek onder water naar hem of hij ziet het als een hint die voor hem is bedoeld. Ook al is dit niet zo, het is normaal dat hij achterdochtig is naar jou toe. Hij heeft pijn en zijn emoties gaan alle kanten op. Daarom is het verstandig dat je een stapje terug doet en hem even laat kalmeren. Alles wat je zegt kan en ZAL tegen je gebruikt worden.

Misschien heb je wel onbedoeld iets gezegd dat hem tot op het bot heeft gekwetst. Hij zal je niet gaan vertellen wat het is. Er staat te veel op het spel en hij loopt het risico om nog meer te worden gekwetst. Onthoud dat mannen en vrouwen heel erg verschillend kunnen reageren in dit soort situaties. Als zijn mannelijke trots is gekrenkt, dan kan hij een gigantische muur om zich heen bouwen om zichzelf te beschermen. Daar kom je niet gemakkelijk doorheen, omdat hij bang is dat je hem nog meer pijn gaat bezorgen.

Daarom moet je heel erg voorzichtig zijn met wat je zegt in tekstberichten of wat je op sociale media plaatst, omdat het gigantisch verkeerd opgevat kan worden. Het kan alleen maar mislukken als je te hard probeert om zijn aandacht te trekken. Soms is het het beste om een tijdje gewoon maar helemaal geen contact te zoeken en om hem geen inkijk te geven in jouw leven door je Facebook-account. Hou jezelf een tijdje afzijdig en plan in de tussentijd je volgende stap.

Misschien wil hij wraak nemen

Wraak is iets lelijks, maar is wel een gebruikelijke reactie op een relatiebreuk. Het komt zelfs nog meer voor als jij degene was die de relatie heeft verbroken of als je wrede dingen tegen hem hebt gezegd. Verplaats je eens in hem. Jouw ex-vriend vindt dat jij hem onrechtvaardig hebt behandeld. Het is dan logisch dat hij jou minstens net zo veel pijn wil doen als jij bij hem hebt gedaan.

Je ex-vriend heeft nog steeds veel gevoelens voor jou na de relatiebreuk. Hij weet waarschijnlijk niet hoe hij daar op een gezonde manier mee om moet gaan. Hij wil graag dat jij ook nog gevoelens voor hem hebt, dus het kan zijn dat hij probeert te ontdekken of dat zo is.

Door niet met jou te praten, probeert hij een reactie van je te krijgen. In feite probeert hij je tot het uiterste te drijven. Als hij een emotionele reactie bij jou kan uitlokken door geen contact met je te hebben, dan weet hij voor eens en altijd dat je nog steeds van hem houdt en dat je hem mist. Hij let op hoe jij reageert op zijn gebrek aan reactie. Als het je echt niks deed dat hij niet reageerde zou je het erbij laten en niet nog eens contact gaan zoeken. Dit is een slimme manier voor hem om te weten hoe jij over hem denkt.

Als er gemene dingen zijn gezegd bij het verbreken van de relatie, dan heeft dat nog steeds invloed op je ex-vriend. Als jij hem hebt afgewezen door de relatie te verbreken, dan probeert hij jou nu terug af te wijzen en probeert hij je een koekje van eigen deeg te geven. Hij wil je laten merken hoe het voelt om ongewild te zijn en genegeerd te worden. Dit is de krachtigste manier die hij kan bedenken om jou de pijn te laten voelen. Het is niet volwassen en ook niet aardig, maar het is een normale reactie. Je moet hem de ruimte geven om over zijn boosheid en zijn pijn heen te komen.

Misschien wil hij verder gaan met zijn leven en afstand van je nemen

Niemand wil te horen krijgen dat haar ex-vriend al verder is gegaan met zijn leven en dat hij geen enkele gevoelens meer voor haar heeft. Toch is het wel een mogelijkheid en voor je eigen bestwil moet je er ook rekening mee houden dat dat het geval kan zijn. Hoe is de relatie verbroken? Heeft hij jou gebeld en een eind aan de relatie gemaakt? Misschien was hij zich al van je aan het losmaken in de dagen of weken voor de relatiebreuk. Hij was misschien al lang bezig om zijn leven zonder jou weer op te pakken.

Ook mannen hebben na een relatiebreuk tijd voor zichzelf nodig. Elke dag met jou appen of chatten, gaat hem niet helpen om over jou heen te komen. Misschien is de beste manier voor hem om met deze verwarrende gevoelens om te gaan, om de banden met jou helemaal te verbreken. De pijn in stand houden door nog met je te blijven praten, is voor jullie allebei niet goed als jullie relatie op sterven na dood is.

Als je continu contact hebt gezocht door te appen, dingen op Facebook te zetten, hem te bellen, dan is de kans groot dat hij je mijdt als je pest. Denk er eens over hoe jouw gedrag overkomt bij je ex-vriend. Hij is misschien bezorgd dat je geobsedeerd bent door hem of dat je geestelijk in de knoop zit. Het kan een klein stapje zijn van boos zijn naar compleet losgeslagen zijn. Als hij denkt dat het laatste geldt voor jou, dan zal hij alles doen wat hij kan om bij jou uit de buurt te blijven.

Mannen kunnen vaak niet goed omgaan met emoties. Ze kunnen zelfs flink schrikken van emotionele uitbarstingen en wisselende gevoelens. Ze weten niet hoe ze erop moeten reageren en gaan ze dus maar helemaal uit de weg. Als je wanhopig hebt geprobeerd om een reactie uit te lokken bij je ex-vriend, dan kun je overkomen als heel erg afhankelijk en labiel. Hij heeft geen zin om met jouw emotionele bagage om te moeten gaan. Hij heeft al genoeg zijn eigen bagage.

Hoe zorg je dat hij weer met je gaat praten?

Gelukkig is niet alles kommer en kwel. Er zijn manieren om weer tot je ex-vriend door te dringen en het contact te verbeteren. Voor deze technieken heb je wel wat doorzettingsvermogen nodig en kennis van de psychologie van de man.

De eerste stap is dan om het contact te verbreken, en wel helemaal. Het heeft geen zin om aan een dood paard te trekken. Hij reageert niet naar jou en het heeft geen zin om te smeken of te manipuleren. Dus stop gewoon, je maakt het alleen maar erger en misschien richt je zelfs onherstelbare schade aan.

Wat je moet doen, is zorgen dat je ex-vriend met andere ogen naar jou gaat kijken. Na de relatiebreuk heeft hij waarschijnlijk een heel negatief beeld van jou. Hij heeft pijn en dat komt door jou. Verwacht dus niet dat hij je nu met open armen zal ontvangen.

Als je al vaker hebt geprobeerd om hem over te halen om weer met jou te communiceren, dan kom je vreselijk afhankelijk en wanhopig over. Dat is niet wat je wilt. Als je als een labiel klein kind overkomt, dan is dat wel het laatste waardoor hij weer met jou wil praten. Je wilt ook niet dat hij medelijden met je krijgt.

Je moet nu al je energie steken in het beeld veranderen dat hij van je heeft. Dat gaat niet gebeuren als je je op dezelfde manier blijft gedragen als wat je de hele tijd al hebt gedaan. Er zijn drastische veranderingen nodig voordat hij je gaat zien als een sterke, onafhankelijke en aantrekkelijke potentiële vriendin.

Als je zijn beeld van zou drastisch wilt veranderen, dan moet je drastische maatregelen treffen. Dat betekent dat je een tijdje helemaal van de aardbodem verdwijnt (niet letterlijk natuurlijk). Dit is een van de krachtigste manieren om zijn aandacht te trekken en te zorgen dat hij zich afvraagt waar jij opeens uithangt. Hij was het gewend om continu jouw naam tegen te komen als hij zijn mail of zijn berichten ging bekijken. Als dit niet langer het geval is, zal hij moeten toegeven dat hij de aandacht toch mist en gaat hij zich afvragen waarom jij het zat bent geworden.

Contact verbreken houdt ook in dat je wegblijft bij social media. Je moet niet continu je Facebook gaan updaten als je wilt dat hij contact met je gaat zoeken. Hij weet dan meteen dat alles goed met je gaat en hij kan je gemakkelijk in de gaten houden. Hij gaat nooit de behoefte krijgen om je te bellen als je nog steeds beschikbaar bent in de cyberwereld. Je moet voor hem verdwijnen om hem zo nieuwsgierig te maken dat hij je gaat bellen of je een bericht gaat sturen. Dat geeft jou het teken waar je op hebt zitten wachten, namelijk dat hij nog steeds om je geeft.

Als dit gebeurt, dan verandert de situatie compleet. Hij heeft veel te lang de touwtjes in handen gehad en genoot ervan dat je naar zijn pijpen danste, wanhopig verlangend naar wat aandacht. Jij gaf zijn ego een boost door achter hem aan te zitten en daar genoot hij stiekem best van. Door je terug te trekken uit zijn leven, neem je weer de controle over de situatie en krijg je ook weer respect voor jezelf. Dat zorgt weer dat je ex-vriend ook meer respect voor jou gaat krijgen.

Als je deze periode van geen contact kunt volhouden, dan zal het je nog verbazen hoe krachtig het is en wat voor effect het op hem heeft. Het zal niet lang duren, voordat hij contact met je gaat zoeken. Hij moet gewoon weten wat je aan het doen bent, of je verder bent gegaan met je leven, en hij zal hints geven dat hij je heeft gemist. Je moet wel wilskracht hebben en volhouden. Als je hem echt terug wilt, dan moet je er moeite voor doen. In de tussentijd moet je je tijd nuttig gebruiken. Er zijn veel meer technieken die je kunt gebruiken om het verlangen naar jou weer aan te wakkeren bij je ex-vriend. Je kunt het negatieve beeld dat hij van je heeft ten goede laten veranderen maar dan moet je wel slim te werk gaan en weten hoe het brein van de man werkt.

Je volgende stap: zorgen dat hij jou weer wil

Als je ex-vriend weer contact met je zoekt, moet je goed voorbereid zijn. Je moet weten wat je precies moet doen om weer helemaal aantrekkelijk voor hem te worden. Er zijn vele technieken die je daarvoor kunt toepassen.

De Ex Terug Strategie van Annemarie Alberts is naar mijn mening het beste gereedschap dat je hiervoor kunt gebruiken.

Op jouw succes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *