Waarom negeert mijn ex-vriend me na de relatiebreuk?

Waarom negeert mijn ex-vriend me?

Je zit in een rotsituatie. Je relatie is verbroken en je ex-vriend wil bovendien niet meer met je praten. Het is een klap in je gezicht en een schop tegen je schenen. Het kan zelfs nog pijnlijker zijn dan de relatiebreuk zelf. Alsof de pijn van de verbroken relatie nog niet erg genoeg was, wil hij ook nog eens niet meer met je praten. Je berichten worden niet beantwoord, je telefoontjes worden genegeerd en je berichten op sociale media krijgen geen reactie. je stel jezelf de vraag “waarom negeert mijn ex-vriend me”? Aan jou de taak om achter te ware redenen te komen, want hij zal je het echt niet gaan vertellen. Tijd voor wat speurwerk.

"Waarom

Allereerst moet je je realiseren dat je je ex-vriend niet kunt dwingen om weer met jou te praten. Geen enkele vorm van overtuiging, driftbuien of schuldgevoel aanpraten, gaan ervoor zorgen dat hij zich weer openstelt. Uiteindelijk zal het alleen maar averechts werken. Je duwt je ex-vriend alleen maar verder en verder van je weg. Je wilt dat hij met je wil praten en dat hij dat uit vrije wil doet. Laat hem naar je toe komen.

Er zijn manieren om dit proces te versnellen. Je kunt je er alleen niet blindelings in storten. Je moet eerst weten wat je moet doen voordat je ermee aan de slag gaat. Anders is de kans groot dat je de situatie alleen nog maar erger maakt. Je ex zal dan zo snel uit je leven verdwijnen dat de rook bijna uit zijn schoenen komt als hij ervandoorgaat.

Het is het moment om voorzichtig te zijn. Nu is het moment om alles te leren wat je maar kunt leren over de mannelijke psyche en over wat mannen denken en voelen na een relatiebreuk. Je moet je in hem inleven om te zien hoe hij op jullie relatiebreuk reageert.

Ik weet dat het gemakkelijk is om terecht te komen in een neerwaartse spiraal van boosheid en zelfmedelijden. Het enige wat je nu kunt zien, is wat de breuk voor effect op jou heeft, wat jij voelt en wat voor onrecht jou is aangedaan. Maar jouw ex-vriend zit ook in een emotionele achtbaan. Je moet dingen ook vanuit zijn standpunt bekijken. Dat is cruciaal als je wilt dat hij in de toekomst weer naar je toe komt. Dat is weer noodzakelijk om jullie relatie te kunnen herstellen.

Het is belangrijk om te begrijpen waarom hij jou negeert. Dat is namelijk de eerste stap om hem weer zo ver te krijgen dat hij tegen je gaat praten. Dus schouders eronder en niet langer bij de pakken neer gaan zitten. Nog niet alles is verloren, integendeel.

Waarom ontwijkt mijn ex-vriend me na de relatiebreuk?

Er zijn heel veel redenen waarom jouw ex-vriend jou op dit moment mijdt als de pest. Dat is niet alleen jouw fout. Laten we eens even naar de harde waarheid kijken. Jouw gedrag na de relatiebreuk kan ervoor gezorgd hebben dat je de situatie nog verder verslechterd hebt. Als je emoties en de pijn je teveel worden, dan is het normaal dat je daar heftig op reageert. Het is ook normaal dat je dan dingen doet die je anders niet zou doen.

Waarom ontwijkt mijn ex-vriend me?

Waarschijnlijk zijn er dingen gezegd waar je niet trots op bent. Jij bent waarschijnlijk een deel weer vergeten van wat je hebt gezegd, maar geloof maar dat hij zich elk pijnlijk woord herinnert. Misschien wilde je hem dezelfde pijn bezorgen die jij ook hebt. Misschien wilde je een reactie uitlokken om te zien of hij nog om je gaf. Wat de reden ook was, deze woorden kun je niet terugnemen.

Misschien heeft hij gewoon wat tijd voor zichzelf nodig en wil hij niet met je praten, omdat je hem pijn hebt gedaan. Door het contact met jou te verbreken, denkt hij dat hij zijn pijnlijke emoties niet meer hoeft te voelen. In de dagen en weken na de relatiebreuk zijn jullie allebei heel goed in staat om de ander flink pijn te doen. Alles wat er in boosheid wordt gezegd, doet pijn tot op het bot en blijft voor altijd in je hoofd rondspoken.

Dat geldt ook voor jouw ex-vriend. Jouw woorden en daden kunnen hem nog steeds ongelofelijk pijn doen. Dus hij wil zichzelf zoveel mogelijk beschermen. Het is een overlevingsmechanisme. Het is niets persoonlijks, maar het is gewoon onderdeel van het rouw- en helingsproces. Je moet gewoon geduld met hem hebben.

Hij kan nu niet omgaan met jouw emoties

Vrouwen zijn vaak emotioneel instabieler dan mannen na een relatiebreuk. Je hebt vast al in zijn bijzijn gehuild. Je hebt hem vast ook al gesmeekt om op zijn besluit terug te komen. Of je hebt hem geprobeerd te manipuleren om weer met je te praten. Misschien ben je zelfs in woede uitgebarsten. Dit is normaal gedrag en het is ook heel erg begrijpelijk. Alleen kun je je niet op deze negatieve manier blijven gedragen als je wilt dat jullie verstandhouding verbetert. Uiteindelijk duw je je ex alleen maar verder en verder van je weg door je zo wanhopig aan hem vast te grijpen.

Dit soort negatieve emoties zijn voor iedereen moeilijk om mee om te gaan, vooral voor je ex-vriend. Denk er eens over na. Heb je je zus, moeder, beste vriendin de oren van het hoofd gepraat over de relatiebreuk? Zijn ze het al zat? Vermijden je vriendinnen het onderwerp al en willen ze er eigenlijk niet meer over praten? Al deze negatieve emoties eisen hun tol van jou, je familie en je vriendinnen. Dus hoe zou je ex-vriend het vinden?

Je ex-vriend voelt zich ook schuldig. Het is hem duidelijk dat je pijnt hebt en dat je niet goed om kunt gaan met de relatiebreuk. Hij voelt zich machteloos, hij kan je niet helpen. Mannen kunnen niet goed omgaan met emoties en ze weten niet hoe ze op tranen en driftbuien moeten reageren. Ze kunnen er zelfs enigszins bang van worden.

In deze hopeloze situatie denkt hij waarschijnlijk dat hij jou het beste de ruimte kan geven om te helen en om met jouw emoties om te gaan. Hij wil jou niet de pijn bezorgen van hem te moeten zien of met hem te moeten omgaan. Hij is ervan overtuigd dat hij doet wat uiteindelijk het beste is voor jou. Het kan heel goed dat hij afstand neemt, zodat jij sneller over hem heen kunt komen.

Je ex-vriend negeert je omdat hij ook pijn heeft

Het is heel goed mogelijk dat hij ook allemaal pijnlijke emoties heeft op dit moment. Misschien is het ook te moeilijk en ten pijnlijk voor hem om jou te zien, jouw stem horen en eraan herinnerd te worden wat hij kwijt is. Ook hij heeft gevoelens. Ook al heeft hij ze niet aan jou laten zien, betekent dat niet dat hij ze niet heeft. Hij voelt zich ook nog verbonden met jou en hij probeert hier zelf zijn weg in te vinden. Als hij continu aan jou wordt herinnerd, doet het hem alleen maar meer pijn. Dat wil hij koste wat kost vermijden. Je kunt het hem niet kwalijk nemen dat hij wat tijd en ruimte voor zichzelf wil om weer rust in zijn hoofd te krijgen. Ook hij heeft dat nodig.

Wat de reden van jullie relatiebreuk ook is, er zijn van twee kanten dingen gezegd die jullie allebei niet kunnen vergeten. Het heeft flink wat tijd nodig voordat boosheid, afkeer en pijn verdwijnen. Hij moet met deze tegenstrijdige gevoelens omgaan om erachter te komen wat fout ging en wat hij in de toekomst van jou wil. Als je hem continu lastigvalt op social media, of hem continu berichten stuurt, dan raakt hij alleen maar meer in de war. Dan zal hij steeds verder van je wegrennen.

Hij heeft eerder zijn leven weer opgepakt dan jij

Helaas is er ook de mogelijkheid dat je ex-vriend zijn leven weer heeft opgepakt. Dat kan misschien veel sneller zijn dan je verwacht, maar het is goed mogelijk dat hij zich al maandenlang emotioneel aan het terugtrekken was. Soms wil hij gewoon niet praten, omdat hij vindt dat er niks meer valt te zeggen. Hij heeft een streep onder jullie relatie gezet en hij wil jou dat HEEL ERG duidelijk maken. Dat is niet gemakkelijk om te accepteren en het is iets wat tijd nodig heeft om aan te wennen. Toch heelt tijd heelt alle wonden. Misschien kom je er de komende maanden wel achter dat hij niet de juiste persoon voor jou was.

Als je ex-vriend zijn leven zonder jou weer heeft opgepakt, dan moet je sterk zijn en zelfrespect bewaren. Hoe meer je hem probeert een schuldgevoel aan te praten, hem manipuleert om maar met jou te praten, of de drama-queen uithangt, hoe onaantrekkelijker je in zijn ogen wordt. Kijk eens lang en goed naar je gedrag op dit moment en realiseer je dat je dingen anders moet doen om een positievere reactie van je ex-vriend te krijgen.

Zelfbewustzijn is een krachtig hulpmiddel en het kan een enorme impact hebben op de uiteindelijke uitkomst. Weten wanneer je een stapje terug moet doen en de situatie moet accepteren, zal uiteindelijk in je voordeel werken. Dat zal jou namelijk heel veel aantrekkelijker maken voor je ex-vriend.

Je ex-vriend negeert je omdat hij een reactie van je wil uitlokken

Jij hebt wanhopig geprobeerd om een reactie van je ex-vriend uit te lokken. Reken er maar op dat hij hetzelfde wil doen bij jou. Als hij nog steeds een boze of emotionele reactie bij jou kan uitlokken, dan weet hij zeker dat hij nog steeds macht over je heeft en je nog steeds kan raken. Dat is een sterke aanwijzing voor hem dat je nog steeds gevoelens voor hem hebt. Het is een slimme manier van hem om erachter te komen wat je nog voor hem voelt.

Jou negeren, is een van de meestvoorkomende strategieën die een ex zal gebruiken. Als je ex-vriend je negeert, lokt dat veel sneller een reactie uit dan welke tactiek dan ook. Het is een vorm van omkeerpsychologie. Als hij ervoor zorgt dat jij hem vreselijk gaat missen, dan is de kans veel groter dat je contact met hem gaat zoeken. Het is de meest effectieve manier om jou gek te maken en dat weet hij heel erg goed.

Waarom negeert mijn ex-vriend me na de relatiebreuk?

Misschien neemt hij ook wel wraak voor de relatiebreuk. Ook hij heeft pijn en hij wil dat jij net zoveel pijn hebt. Het is niet bepaald volwassen, maar wel heel erg menselijk en velen van ons geven toe aan deze aandrang. In elk geval laat het zien dat je hem nog steeds raakt. Als hij zo hard zijn best doet om jou pijn te doen, dan moet hij wel nog steeds gevoelens voor jou hebben. Als hij er helemaal klaar mee was en als het hem allemaal niks meer interesseerde, dan zou hij niet al die moeite nemen om zo gemeen te doen, of wel soms?

Waarom jij eerst je eigen gedrag moet veranderen

Mensen zijn graag in het gezelschap van mensen door wie ze zich beter gaan voelen, van wie ze vrolijk worden en bij wie ze zich op hun gemak voelen. Dus niet bij iemand die alleen met zichzelf bezig is en maar door blijft praten over de relatiebreuk. Ik weet dat het niet leuk is om te horen, maar je moet het wel horen voor je eigen bestwil. Het is tijd dat je je realiseert welke schade je bij jezelf en bij anderen aanricht met jouw negatieve gedrag. Je moet NU stoppen met je zelfmedelijden als je wilt dat je ex-vriend positief op jou gaat reageren.

Onthoud dat hij met jou contact moet zoeken, omdat hij dat zelf wil. Om dit mogelijk te maken, moet je uit deze negatieve spiraal van zelfhaat en depressie. Je moet een positieve persoon zijn bij wie mensen graag gezelschap zoeken. Je moet zeker niet continu klagen over je relatiebreuk of in huilen uitbarsten, elke keer dat je een sentimenteel liedje op de radio hoort.

Jouw ex-vriend moet zien dat je bent veranderd. Hij wil er namelijk zeker van zijn dat je niet weer begint over de relatiebreuk. Hij wil ook niet ruzie met hem zoekt of hem smeekt om je terug te nemen als hij je belt. Dus als niemand het ziet, heb je elk recht om te klagen en te jammeren over de pijn en de wanhoop die je voelt. Dat is zelfs goed voor je en een noodzakelijk onderdeel van het helingsproces. Maar naar de buitenwereld toe, moet je sterk lijken. Je moet hem laten zien dat je volwassen bent, gegroeid bent en dat je veel beter benaderbaar bent. Dit zijn aantrekkelijke eigenschappen en hij zal ze meteen opmerken. Je legt zo het fundament dat hij weer met jou in contact wil komen, en zelfs dat hij opnieuw gaat nadenken over de relatiebreuk.

Dus, begin met een dagboek en schrijf al je gevoelens op. Gooi alle pijn, boosheid en zelfmedelijden eruit. Je dagboek zal je niet veroordelen of uitlachen of je een ongemakkelijk gevoel bezorgen. Je kunt ook niet alle pijn onderdrukken. Als je het het minst verwacht, komt alles er toch uit als een emotionele uitbarsting. Jij moet ook helen. Ga naar je dagboek als je je hart moet luchten en niet naar wie dan ook maar wil luisteren. Je moet heel erg oppassen wie je wat vertelt, het kan allemaal teruggaan naar je ex-vriend. Als je dingen opschrijft, dan worden dingen soms ook ineens duidelijk. Als je minder emotioneel bent, dan kun je alles teruglezen en begrijpen waarom je je op dat moment zo voelde.

Dingen moeten drastisch veranderen voordat je ex-vriend weer met jou in contact wil komen. Tot nu toe heeft niets gewerkt, dus je moet het anders gaan aanpakken. Het kan erg moelijk zijn om eerlijk naar jezelf te kijken en te ontdekken wat er mis ging, voordat je op dit punt uitkomt. Het is wel een noodzakelijk deel van het proces. Je moet serieus aan de slag als je een positief resultaat wilt met je ex.

Als je op een kalme en volwassen manier omgaat met de situatie, zul je al snel merken dat je op de lange termijn betere resultaten gaat boeken. Je moet je gezicht redden en de aangerichte schade herstellen. Misschien vergeet hij wel nooit wat je tegen hem hebt gezegd of wat je hem hebt aangedaan, maar hij zal zien hoe je bent veranderd en hij zal veel eerder geneigd zijn om weer met jou te gaan communiceren.

Hoe zorg je dat je ex-vriend weer contact met je wil?

Het grootste geheim om te zorgen dat je ex-vriend je niet langer negeert, maar weer contact zoekt, is eigenlijk best simpel. Je moet er eerst voor zorgen dat hij je mist. Jouw ex-vriend gaat je echt geen bericht sturen, als hij niet aan je denkt. Om ervoor te zorgen dat je continu in zijn gedachten bent en dat hij naar je gaat verlangen, moet je omkeerpsychologie gebruiken. Stop met continu beschikbaar te zijn voor hem. Hij weet dat hij maar met zijn vingers hoeft te knippen en dat jij dan met hem wil praten. Dat heb je hem al heel erg duidelijk gemaakt.

Als je altijd aanwezig bent, dan geef je je ex-vriend niet de kans om jou te gaan missen. Je moet in hem een verlangen aanwakkeren, zodat hij wanhopig gaat verlangen om jou weer te zien en om jouw stem weer te horen. Denk aan de lange termijn. Realiseer je dat dit tijdelijke gebrek aan contact het waard is, als je ex jou daardoor uiteindelijk weer wil.

Hoe zorg je ervoor dat je ex-vriend weer contact met je wil?

Dit is het moment om je helemaal terug te trekken. Dat betekent dat je hem dus niet meer lastigvalt met berichten, telefoontjes, berichten op social media, naar zijn huis gaat of hem probeert tegen te komen. Gewoon STOPPEN. Als je echt het contact wilt herstellen, heb je wel wat zelfbeheersing nodig. Dit deel is moeilijk, want elke vezel in je lijf wil weer contact met hem maken en bij hem zijn. Maar uit de psychologie weten we dat dit een effectieve techniek is om op een ex te gebruiken.

Hij schrikt wakker en merkt jou weer op, en snel ook. Jij wil grootse resultaten en je wilt ze snel. Je hebt al veel te lang moeten wachten op een verandering in de situatie. Dus dit is het moment om een plan uit te voeren en om jezelf wat in bedwang te houden. Je zult er nog van staan te kijken hoe effectief deze techniek is.

Het is tijd om weer wat mysterieuzer te worden. Maak je ex-vriend nieuwsgierig naar waar je allemaal mee bezig bent. Maak hem gek met de wildste scenario’s die door zijn hoofd gaan. Dit is veel krachtiger dan op Facebook laten zien wat je elk moment van de dag aan het doen bent. Dat wordt al snel vervelend en overduidelijk. Je doet geen dingen voor zijn plezier en ook niet om duidelijk te maken wat hij allemaal mist. Je moet veel subtieler te werk gaan. Doen alsof je het te druk hebt om je bezig te houden met contact met hem te zoeken. Dat geeft jou de macht over de situatie.

Jouw volgende stap: Zorgen dat jouw ex weer wanhopig met jou wil praten

Zodra je ex-vriend weer contact met je begint te maken, moet je heel goed weten waar je mee bezig bent en hoe je moet reageren. Het heeft geen zin om al dit harde werk te doen om het vervolgens te verprutsen en weer terug bij af te zijn.

Je emoties moeten in balans zijn. Je mag absoluut geen oude koeien uit de sloot halen of boos op hem worden. Dan duw je hem nog verder weg dan eerst. Er zijn dingen die je moet zeggen en doen, om het verlangen in je ex-vriend weer op te wekken en om hem te laten terugdenken aan hoe goed het voelde om bij jou te zijn. Praten over de slechte dingen en de relatiebreuk, is voor later als er weer vertrouwen en communicatie is.

Wat nu cruciaal is, is om het verlangen weer op te wekken dat je ex-vriend voor jou had toen jullie nog een relatie hadden. Er zijn bewezen technieken die je nu moet toepassen om hem weer helemaal gek op jou te maken. Ook moet je bepaald negatief gedrag achterwege laten.

Hij moet totale spijt krijgen van de relatiebreuk. Dit kun je voor elkaar krijgen als je precies weet wat je moet doen. Je moet gewoon weten hoe de mannelijke psychologie in elkaar zit, zodat hij zich gaat realiseren dat hij zich helemaal vergist heeft om jullie relatie te verbreken. Zorgen dat je ex-vriend je niet langer negeert, is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Klik snel hier hoe je dat doet, dan leer ook je precies wat je verder nog moet doen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *