Stap-voor-stap-gids om je ex-vriend of ex-vriendin terug te winnen

Een relatie is gebaseerd op wederzijds respect, liefde en onbaatzuchtigheid. Het is verleidelijk om achterover te leunen als alles goed gaat, maar één fout teveel kan de relatie beëindigen. Zodra je van de eerste schrik van de relatiebreuk bent bekomen, dan moet je een besluit nemen: verdergaan met je leven of verzoenen met je ex. Als je ultieme doel is om te herenigen met je ex, dan moet je je best doen. Natuurlijk is er geen garantie op succes, maar als je jullie relatie nieuw leven in weet te blazen, dan krijgen jij en je partner een tweede kans op geluk. Lees deze Stap-Voor-Stap-Gids Om Je Ex-Vriend Of Ex-Vriendin Terug Te Winnen.

Je ex-vriend of ex-vriendin terugwinnen

Wat je nodig hebt

Vertrouwen, geduld en de wil om te slagen.

Wat je moet doen

 • Onderzoek je verschillende opties. In het begin wil je misschien wel je ex terug, maar dat gevoel kan veranderen. Denk na over wat je mist in de relatie en bekijk daarna of je hem of haar nog steeds terugwilt. Je te snel weer storten in een mislukte relatie, kan leiden tot een nieuwe relatiebreuk.
 • Verwerk je verdriet. Dit is natuurlijk niet gemakkelijk, maar je kunt de pijn van de verbroken relatie niet je leven laten bepalen. Bedenk dat je nog steeds aantrekkelijk bent, zowel uiterlijk als innerlijk. Daarom zorg je ervoor dat je je goed kleedt, dat je een goede persoonlijke hygiëne hebt en dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Zelfs als je je ex niet terugwint, dan kun je gemakkelijk een ander tot je aantrekken als je je goed voelt en er goed uitziet.
 • Denk over de dingen na. Denk goed na over wat er mis ging tussen jou en je ex. Maak een lijst van factoren die hebben bijgedragen aan de relatiebreuk.
 • Zorg voor verandering. Zodra je begrijpt waarom de relatie is verbroken, leer dan de gedragingen en gewoontes af die hebben geleid tot de relatiebreuk. Bijvoorbeeld als je afhankelijk, plakkerig, afstandelijk of grof was, zorg dan dat je er bewust voor zorgt dat je dit afleert.
 • Neem weer contact op. Wacht een aantal weken en neem dan weer luchtig contact op via een onpersoonlijk medium zoals email, SMS, Whatsapp. Nodig hem of haar uit bij een groepsactiviteit, zoals een feestje.
 • Plan een persoonlijke ontmoeting. Zodra je ex met jou in een groep omgaat, stel dan nonchalant voor om een keer iets te gaan drinken. Grijp deze kansen aan om te laten zien hoe je bent veranderd. Dit is ook het moment van subtiel flirten. Het laat jouw bedoelingen zien, zonder druk op je ex te leggen. Bovendien zal je ex gevleid zijn dat je hem of haar nog steeds aantrekkelijk vindt.
 • Roep nostalgie op. Als je al wat vaker samen met je ex bent geweest, zonder anderen erbij, nodig hem of haar dan uit om iets te gaan doen, wat jullie ook vaak deden in jullie relatie. Als jullie samen kookten, of gingen mountainbiken, doe dat dan opnieuw. Dit, samen met jouw geflirt en dat je duidelijk bent veranderd, laat hem of haar weer terugdenken aan alle fijne momenten die jullie samen hebben gehad.
 • Wees geduldig. Vraag niet recht voor zijn raap aan je ex om weer een relatie met jou aan te gaan. Zelfs al is het traditie dat mannen het initiatief nemen, is dat toch heel anders bij het herstellen van een relatie dan dat je gewoon een onbekende ontmoet. De relatie herstellen, komt erop neer dat je je ex ervan overtuigt dat er nog steeds wederzijdse gevoelens voor elkaar zijn.
 • Bereid je voor op het ergste. Ga je niet fixeren op een succesvol herstel van de relatie. Dat leidt alleen maar tot teleurstellingen. Ondanks al jouw inspanningen, kan het toch zijn dat je ex niet nog een relatie met jou wil. Als al het andere faalt, dan bouw je op zijn minst een vriendschap met elkaar op.

Tips & Waarschuwingen

 • Niet smeken om weer een relatie aan te gaan. Hierdoor lijk jij wanhopig en duw je jouw ex weg.
 • Verlies jezelf niet als je je ex tevreden probeert te stellen. Als je jouw eigen geluk ondergeschikt maakt aan het herstellen van de relatie, dan word je uiteindelijk een voetveeg. Je ex heeft dan geen respect voor jou, zelfs als je ex wel een hereniging met jou wil.
 • Val je ex niet lastig met dronken telefoontjes of onophoudelijk ge-sms.
 • Gebruik de Ex Terug Strategie om je kansen op succes te verveelvoudigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *