8 psychologische trucs om je ex terug te krijgen

Je wilt je ex terug, toch? Je wilt er alles aan doen om je geliefde terug te krijgen? Als je het prima vindt om wat psychologische trucs toe te passen om je ex terug te krijgen, lees dan verder.

In dit artikel krijg je 8 psychologische technieken waardoor je ex gaat willen dat hij of zij nooit jullie relatie had verbroken.

psychologische trucs om je ex terug te krijgen uitgelicht

Psychologische truc 1: Gebruik de wet van voorselectie om je ex terug te krijgen

Heb je ooit gehoord van de wet van voorselectie? Dat is een krachtige psychologische truc die je het beste zo snel mogelijk kunt toepassen.

De wet van voorselectie houdt in dat hoe gewilder iemand is bij het andere geslacht, hoe aantrekkelijker deze persoon wordt voor dat andere geslacht. Het is een opwaartse beweging die zichzelf blijft versterken. Hoe meer mensen jij aantrekt, hoe groter de kans dat jij nog meer singles aantrekt. Inclusief je ex.

Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Een groep vrienden of vriendinnen die allemaal dezelfde persoon leuk vonden. Ook al was het jouw type niet, doordat je vrienden of vriendinnen diegene helemaal geweldig vonden, werd diegene toch wat aantrekkelijker in jouw ogen toch?

Je kunt voorselectie op meer manieren gebruiken, maar een van de beste manieren is mond-tot-mondreclame.

Denk eens aan een praatgrage wederzijdse vriend of vriendin en spreek eens met hem of haar af. Dan vertel je een verhaal over hoe twee mannen of vrouwen jou continu mee uit vragen. Maak er een interessant verhaal van zodat het goed is te onthouden. Je kunt er dan vrij zeker van zijn dat je ex dit allemaal te horen krijgt.

een praatgrage vriend of vriendin inschakelen als psychologische truc

Zodra je ex er lucht van krijgt hoe gewild jij bent, dan gaat of zij vrij snel twijfelen aan de beslissing om de relatie met jou te verbreken.

2. Zorg dat je niet te beschikbaar bent

Het probleem met een ex is dat je jezelf na een relatiebreuk vaak niet helemaal los van ze kunt maken. Je ex is onderdeel geworden van je dagelijkse bezigheden en van je sociale leven.

Als je nog steeds smacht naar je ex, dan ben je geneigd om te proberen bij hem of haar in de buurt te zijn. Je wil nog een kans dus je doet er alles aan om ze zoveel mogelijk te zien.

Helaas is dit niet de manier! Als je te beschikbaar bent, kom je wanhopig over en dat is het onaantrekkelijkste dat er is. In plaats van dat je ex je terug gaat willen, kan je ex een afkeer van je krijgen.

Je hoeft je ex niet te ontwijken. Dat is niet nodig en kan de indruk wekken dat je de confrontatie niet aan durft te gaan. Groet je ex als je hem of haar tegenkomt, maar gedraag je alsof het je verder allemaal niet zoveel uitmaakt. Op deze manier heb je een grotere kans om je ex terug te krijgen.

psychologische trucs om je ex terug te krijgen 2

3. Geef je ex een gevoel van FOMO

Heb je ooit van FOMO gehoord? Het staat voor Fear Of Missing Out. Ook dit is een krachtige psychologische truc om je ex terug te krijgen.

Heb je ooit foto’s gezien op sociale media van een vriend of vriendin op een geweldig feest of een avontuurlijke reis? Kreeg je toen ook het gevoel dat je er gewoon bij MOEST zijn? De volgende keer dat diegene je voor iets uitnodigt, ga je waarschijnlijk ja zeggen, omdat je Fear Of Missing Out hebt.

Je kunt dit gevoel gemakkelijk opwekken bij je ex. Je hoeft alleen maar te laten zien dat je alles uit het leven haalt. Dit doe je door wat geschikte foto’s te plaatsen op je social media.

Je hoeft hiervoor geen verre dure reis te boeken, Je kunt gewoon wat foto’s of video’s plaatsen van een mooie wandeltocht of kampeervakantie met een paar vrienden.

Zodra je ex dit ziet, krijgt hij of zij een sterk gevoel van FOMO. De kans bestaat dat hij of zij contact met JOU gaat zoeken om eens iets af te spreken.

vrouw die denkt dat ze dingen misloopt met haar ex

Psychologische truc 4: Maak gebruik van omkeerpsychologie om je ex terug te krijgen

Omkeerpsychologie is een krachtig hulpmiddel om je ex terug te krijgen. Het doel is dat je je ex iets laat willen door het omgekeerde te zeggen.

Stel dat je ex aangeeft dat hij of zij niet met je wil praten. Zeg dan dat je dat begrijpt en dat je ook niet met hem of haar wilt praten. De kans is groot dat je ex nieuwsgierig wordt en juist meer met je wil praten.

Je kunt ook iets zeggen als: “Ik denk dat het goed is dat we geen relatie meer hebben. Ik denk dat we echt tijd voor onszelf nodig hadden.”

Of:

“Ik denk dat het verbreken van de relatie ervoor heeft gezorgd dat ik me meer op mezelf kan richten. Ik denk dat dat goed voor me is.”

Dit soort subtiele berichten kunnen een signaal aan je ex geven dat je verder bent gegaan met je leven. Je ex gaat zich dan vanzelf afvragen hoe het kan dat jouw gevoelens zo drastisch zijn veranderd. Dat gevoel van verlies kan ervoor zorgen dat je ex wakker schrikt en weer achter je aan komt.

ex-vriendin piekert na de psychologische truc van haar ex

5. Kom altijd positief en gelukkig over, zeker op social media

Het ergste wat iemand na een relatiebreuk kan doen, is klagen en huilen bij iedereen die het maar horen wil. Nog erger is als dat op social media gebeurt. Word niet zo iemand. Het is niet alleen irritant voor iedereen, maar ook nog eens buitengewoon onaantrekkelijk voor je ex.

Natuurlijk ben je verdrietig, natuurlijk mag je huilen, depressief, boos en bitter over de relatiebreuk zijn, maar deel dit niet met de halve wereld. Dat lost niets op. Je komt alleen maak over als zwak en zielig.

Als je dit hebt gedaan, dan zijn er gelukkig oplossingen voor. Wat je dan moet doen, is dat je vrolijke, positieve en grappige dingen gaat plaatsen, zelfs als voel je je compleet lamlendig. Onthoud dat mensen worden aangetrokken door gelukkige en positieve mensen. Niemand wil opgezadeld zitten met iemand die continu klaagt, zeurt en huilt.

Probeer jezelf bij elkaar te pakken en blijf niet bij de pakken neerzitten. Niet alleen ga je je beter voelen over jezelf, maar als je ex ziet dat je gelukkig bent, dan komt hij of zij snel naar je toe voor meer.

psychologische trucs om je ex terug te krijgen 5

6. Verbeter jezelf

Dit is niet zozeer een psychologische truc op je ex, maar een psychologische truc op jezelf. Jezelf verbeteren kan op verschillende manieren, maar een van de beste manieren is de sportschool. Niet alleen ga je er beter uitzien, waardoor je je ex opnieuw aantrekt, maar het zorgt er ook voor dat er allemaal gelukshormonen door je lijf stromen.

Je ex terug krijgen, is niet alleen doen alsof je gelukkig bent. Je moet echt de houding aannemen van een aantrekkelijke persoon vol zelfvertrouwen. Om verschillende redenen is trainen een van de beste manieren om dit doel te bereiken. Dus in plaats van thuis zitten kniezen, ga een stuk hardlopen of pak de gewichten. Naderhand ben je er blij mee.

twee mensen die sporten

7. Maak je ex jaloers, maar word het zelf niet

Niets laat een ex sneller de benen nemen dan jaloezie. Een beetje jaloezie tijdens een relatie is prima, maar daarna? Echt niet!

Elk beetje jaloezie geeft je ex het gevoel dat je in de relatie blijft hangen. Dat kan erg onaantrekkelijk zijn. Mensen associëren jaloezie met ongemakkelijke situaties en impulsief gedrag. Als je ex eraan toe is om met een ander te daten, gedraag je dan onverschillig. Het is niet het einde en je wilt je niet op zo’n manier gedragen dat je ex voorgoed op je afknapt.

Aan de andere kant is er niks mis mee om je ex jaloers te maken. Jaloezie in je voordeel gebruiken, is een van de psychologische trucs om je ex terug te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld je ex iets vragen als: “Weet je nog dat restaurant waar we met de Kerst zijn geweest? Hoe heet dat ook alweer? Ik wil er dit weekend met een vriend(in) heen!” Zo dus. Wees niet te specifiek, dus ga niet zeggen dat het een date is. Laat je ex zich maar afvragen wie je meeneemt en wat jullie van plan zijn.

Als je het goed aanpakt, spoken er allerlei gedachten door zijn of haar hoofd over jou kwijtraken aan een ander en je ex wordt gek van jaloezie.

vrouw die op haar telefoon een bericht van haar ex heeft ontvangen dat haar jaloers maakt

8. Durf “Nee” te zeggen

Bij nummer 2 van de psychologische trucs om je ex terug te krijgen, had ik het al over niet te beschikbaar zijn. Deze hangt ermee samen. Je wilt echt niet de persoon worden waar je ex naartoe gaat voor elke gunst die hij of zij nodig heeft.

In relaties kunnen bepaalde patronen ontstaan. De een vertrouwt bijvoorbeeld op de ander om allerlei klusjes en boodschappen te doen. Sommige mensen denken dat ze hun ex gemakkelijker terug te krijgen door dit ook na de relatiebreuk te blijven doen.

Fout! Dit soort gedrag verlaagt je sociale waarde en duwt je ex alleen maar verder en verder van je weg. Leer dus om “Nee” te zeggen. De relatie is voorbij, de tijd van klusjes en boodschappen doen, is dat ook. Blijf niet je gebruikelijke taken doen, zonder dat je er liefde en toewijding voor terugkrijgt. Door “Nee” te zeggen, laat je je ex zien dat je onafhankelijk bent, dat je weet wat je waard bent en dat je een ruggengraat hebt.

Mensen worden aangetrokken door deze eigenschappen. Dus zodra je ex merkt dat je voor jezelf opkomt, word je meteen aantrekkelijker voor hem of haar. En dat heb je nodig om je ex terug te winnen.

vrouw die nee zegt tegen haar ex waardoor ze direct aantrekkelijker wordt voor haar ex

Je volgende stap: je ex terug krijgen

Je hebt nu een aantal psychologische trucs geleerd om je ex terug te krijgen. Er zijn alleen veel meer dingen die je nu moet doen om het herenigingsproces te versnellen. Er zijn zo veel meer psychologische handigheidjes die je vandaag al kunt gebruiken, waarmee je de manier verandert, waarop je ex jou behandelt, met je omgaat en wat je ex voor je voelt.

De Ex Terug Strategie bevat alle onmisbare technieken en methoden die jij nodig hebt om je ex terug te winnen. Je kunt er direct mee aan de slag!

Ontdek:

  • Hoe je de relatiebreuk overleeft met je hart intact.
  • Hoe je stopt met het maken van fouten die je ex verder en verder van je weg duwen.
  • Wat de 7 kritieke Do’s en Don’ts zijn, die cruciaal zijn om je ex terug te winnen.
  • Hoe je je ex als een magneet aantrekt.
  • Hoe je jouw ex het initiatief laat nemen om contact met jou te zoeken.
  • Wat dat ene absoluut cruciale ding is, dat je elk jaar moet doen om je te verzekeren van een gezonde relatie.
  • En nog heel veel meer…

Klik hier om direct naar de “Ex Terug Strategie” te gaan >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *