Waarom wil mijn ex niet meer met me praten?

Het liefst zou je in het hoofd van je ex willen kijken waarom hij of zij niet meer met jou wil praten nu het uit is. Waarschijnlijk krijg je wel allerlei vage redenen te horen waarom, maar je weet dat het flauwe smoezen zijn. Mensen wringen zich in allerlei bochten om de relatiebreuk zo makkelijk en pijnloos mogelijk te maken. Daardoor blijf jij je afvragen wat nou echt de reden is, dat je ex niet meer bij jou wil zijn.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw ex niet meer met je wil praten. Het probleem is alleen, dat je het niet zomaar kunt vragen, omdat je toch geen antwoord krijgt. Daarom moet je zelf aan de slag om alles tot op de bodem uit te zoeken.

Waarom wil mijn ex niet meer met me praten?Zodra de relatie officieel is beëindigd, zijn nog veel dingen niet afgesloten. Elke relatiebreuk is anders, dus het is moeilijk te zeggen hoe de dingen zullen verlopen in een specifieke situatie. Er zijn gigantisch veel factoren die invloed kunnen hebben hoe alles verder gaat verlopen. Waarschijnlijk verwachtte je (terecht) dat de situatie, direct na de relatiebreuk, erg vreemd zou zijn. Je verwachtte waarschijnlijk ook dat deze fase voorbij zou gaan. Ook verwachtte je waarschijnlijk dat je daarna weer op een of andere manier met je ex zou gaan communiceren.

Je ex vermijdt jou en je weet niet waarom. Het is dan vaak makkelijk om je eigen redenen daarvoor te bedenken. Deze redenen zijn vaak op angst of schuldgevoel gebaseerd en gaan meestal uit van het meest negatieve. Je denkt al snel dat je ex je veracht, maar je weet niet of dat echt zo is. Je bent bang wel dat het zo is. Voordat je precies kunt weten wat er aan de hand is, moet je de basisbeginselen kennen van relatiebreuken.

Als je ex absoluut geen interesse heeft om met jou te communiceren, dan heeft dat waarschijnlijk een reden. Je kunt je nu wel gaan richten op je eigen gevoelens, maar dat heeft weinig zin. Jij weet al hoe jij je voelt onder de relatiebreuk. In plaats daarvan probeer liever je aandacht te richten op de mogelijke redenen van deze omschakeling. Probeer je te richten op hoe je ex zich eronder voelt. Daardoor ontstaat er veel meer begrip en kun je de werkelijke reden achter zijn of haar gedrag zien.

Misschien is je ex gewoon verdrietig en van streek door de relatiebreuk

Het lijkt vanzelfsprekend dat je ex misschien gekwetst is na de relatiebreuk. Het is zo vanzelfsprekend dat je er vaak niet bij stilstaat. Vooral als je ex er alles aan heeft gedaan om jou te overtuigen dat het prima was om de relatie te verbreken. Je ex hamerde erop dat hij of zij het goed vond zo, maar is dat echt wel zo? Deed je ex misschien alleen maar alsof? Misschien was je ex wel bang wat er zou gebeuren als hij of zij eerlijk was over alle gevoelens?

Als je ex zijn of haar ware gevoelens verborg voor jou, terwijl jij de relatie aan het verbreken was, dan kan het zijn dat je ex het jou kwalijk neemt dat je het toneelstukje niet doorhad. Misschien geeft je ex jou nu de schuld van al zijn of haar pijn. Dat zorgt ervoor dat iemand zich terugtrekt en zich op zichzelf gaat richten. Zo iemand zoekt dan geen contact met anderen, zeker niet met degene die de pijn heeft veroorzaakt.

Is je ex boos op je?

Als je ex niet met jou op een normale manier wil communiceren, dan kan het zijn dat je ex zint op wraak. Boosheid over een situatie waar je geen invloed op lijkt te hebben, komt erg vaak voor. Het is moeilijk om daar op een positieve manier mee om te gaan. Als je ex de relatiebreuk niet zag aankomen, dan kan hij of zij boos zijn over hoe het is gegaan. Boosheid is een lastige emotie om positief te benaderen. Misschien heeft je ex nu gevoelens van boosheid of frustratie richting jou heeft. In dat geval is het goed mogelijk dat je ex alleen nog maar negatieve gedachten en gevoelens heeft voor jou. En dat is ongelofelijk moeilijk om te veranderen.

Waarom wil mijn ex niet meer met me praten?

Het kan zijn dat je ex jou dezelfde pijn en afwijzing wil laten laten voelen als de pijn die jouw ex voelde door de relatiebreuk. Het is heel gemakkelijk voor jou om je helemaal door je eigen gevoelens mee te laten slepen. Voor je ex is dat net zo gemakkelijk. Je ex denkt dat jij niet weet hoe het voelt, ook al weet jij dat heel goed. Als je ontrouw bent geweest naar je ex, dan kan de boosheid onmenselijk groot zijn. Als je ex zo ontzettend boos is, dan kun je hem of haar het beste wat tijd geven. Zorg dat je jezelf niet laat meeslepen door deze negatieve emoties. Het heeft tijd nodig om deze wonden te helen en ervoor te zorgen dat jullie weer zinvol kunnen communiceren.

Het interesseert je ex gewoon niet meer

Het kan ook zijn dat je er rekening mee moet houden dat je ex alle belangstelling voor jou heeft verloren en alleen nog maar vooruit wil kijken en jullie relatie voorgoed achter zich wil laten. Als dit het geval is, dan is het heel belangrijk wat je doet om dit proces om te keren. Dat maakt meestal het verschil maakt tussen succes en falen. Als je correct reageert door bepaalde technieken op de juiste manier te gebruiken, dan kun je slagen. Dan kun je niet alleen de belangstelling van je ex terugwinnen maar ook de genegenheid en het respect.

Deze technieken en manieren onder de knie krijgen, speelt een belangrijke rol in hoe jouw situatie zich zal ontwikkelen. Het is belangrijk dat je de verschillende signalen herkent die erop wijzen dat je ex inderdaad de interesse in jou of de relatie heeft verloren. Herkennen is de sleutel tot het succes, of het falen van elke poging tot hereniging. Al met al ligt het in jouw handen. De keuzes die je maakt en de weg die je bewandelt, bepalen waar het allemaal toe leidt. Je kunt deze technieken op de juiste wijze gebruiken en je ex weer in de armen sluiten. Maar als je negatief gedrag gaat vertonen dan kun je de relatie voorgoed vaarwel zeggen.

Je ex wil je straffen

Na een relatiebreuk, heb je vaak de neiging om degene te straffen, die je gekwetst heeft. Misschien is je ex degene geweest die de relatie heeft verbroken. Zelfs dan is het mogelijk dat je ex jou wil straffen voor wat er gezegd is in het heetst van de strijd. Misschien heb je wel iets gezegd wat je ex diep heeft gekwetst. Ook al heeft je ex jou gedumpt, dan wil dat nog niet zeggen dat het hem of haar koud laat wat jij denkt. Je kunt hem of haar nog steeds raken.

Door niet met je te spreken, probeert je ex jou pijn te doen, net als dat jij hem of haar pijn hebt gedaan. Hoe meer jij probeert een reactie te krijgen, des te harder zal je weigeren om te reageren. Wat je doet, is precies wat je ex wil. Door te blijven communiceren, weet je ex dat je nog steeds op een bepaalde manier om hem of haar geeft. Als je emotioneel wordt door het gebrek aan reactie dan weet je ex dat het plan werkt. Gun jij je ex het plezier dat hij of zij gewonnen heeft?

Hier heb je wat omkeerpsychologie nodig: geef je ex wat hij of zij het minst verwacht.

Je ex probeert een reactie bij je uit te lokken

Misschien is jouw ex nieuwsgierig naar wat je nog voor hem of haar voelt na de relatiebreuk. De beste manier om daar achter te komen, is om iets te doen, wat een onmiddellijke reactie uitlokt bij jou. Door niet tegen je te praten, verwacht je ex dat je heftig zult reageren. Je ex zal goed opletten wat jij zegt of doet als hij of zij jou negeert.

Stel dat je boos of emotioneel wordt dat je aan de kant wordt geschoven. Dan weet je ex dat je nog steeds gevoelens hebt voor hem of haar. Maar als het je allemaal niets lijkt te interesseren, dan kan er iets heel anders gebeuren.

Waarom wil mijn ex niet meer met me praten?Het beste wat je kunt doen, is om het spelletje mee te spelen. Je ex verwachtte niet dat jij hem of haar ook zou negeren. Je ex verwachtte ook niet dat het je niet zou interesseren dat je genegeerd werd. Als je je ex niet datgene geeft wat hij of zij wil, dan wordt je ex bang om verschillende redenen. Ten eerste wordt je ex bang dat hij of zij jou voorgoed kan verliezen. Bovendien wordt je ex bang dat je verder gaat met je leven. En tenslotte wordt je ex bang dat jij bezig bent om over hem of haar heen te komen. Nu komt je ex wèl in actie. Je ex zal je niet langer negeren. Je zal er nu juist alles aan doen om in contact met jou te blijven. Omkeerpsychologie is erg krachtig!

Je ex denkt dat dit de snelste manier is om eroverheen te komen

Misschien vindt je ex het erg moeilijk om met de relatiebreuk om te gaan. Je ex heeft nog steeds gevoelens voor jou en denkt dat het niet wederzijds is of dat je eroverheen bent. Het laatste wat je ex dan wil, is om contact te houden met degene van wie hij of zij houdt. Dat is gewoon te pijnlijk. Je ex wil zo snel mogelijk over je heen zijn.

De enige mogelijkheid lijkt dan om je volledig uit zijn of haar leven te bannen. Het doet vreselijke pijn om contact met jou te hebben. Je ex wil niet weten wat er in jouw leven gebeurt. Hij of zij kan er toch geen deel meer van uit maken. Je ex verbreekt alle communicatie om niet meer de hele dag aan jou te hoeven denken. Ook voor je ex is de relatiebreuk moeilijk. Misschien kan je ex gewoon geen betere manier bedenken om met het gemis om te gaan en om zichzelf tegen nog meer pijn te beschermen.

Het probleem is alleen dat je ex ook echt verder kan gaan met zijn of haar leven, door al deze banden te verbreken. Als je ex vastberaden is om over jou heen te komen, dan gaat dat lukken. Hoe veel berichten je ook gaat sturen of hoeveel je ook gaat smeken, dat is allemaal zinloos. Je hebt een feilloze manier nodig om jezelf weer deel uit te laten maken van het leven van je ex, voordat het te laat is. Anders ben je je ex voorgoed kwijt. Je mag niet te doorzichtig zijn of aan je ex laten merken wat je aan het proberen bent. Het is een subtiele vorm van kunst om je ex weer belangstelling in jou te laten krijgen.

Je volgende stap: zorg dat je ex jou weer wil

Je ex weigert je telefoontjes te beantwoorden en doet alsof je niet bestaat. Het is noodzakelijk om hier snel iets aan te doen, voor hij of zij verdergaat met zijn of haar leven.

Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen en deze technieken hebben zich herhaaldelijk bewezen aan mensen in dezelfde situatie. Het mooiste is, dat je ex niet weet waar je mee bezig bent, maar langzaam maar zeker weer opnieuw door jou wordt aangetrokken. Je hoeft alleen maar te weten wat je aan het doen bent en een bewezen strategie te volgen.

De Ex Terug Strategie bevat alle onmisbare technieken en methoden die jij nodig hebt om je ex terug te winnen. Je kunt er bovendien direct mee aan de slag!

Je leert onder andere:

  • Hoe je de relatiebreuk overleeft met je hart intact.
  • Hoe je stopt met het maken van fouten die je ex verder en verder van je weg duwen.
  • Wat de 7 kritieke Do’s en Don’ts zijn, die cruciaal zijn om je ex terug te winnen.
  • Hoe je jouw ex als een magneet aantrekt. Deze strategie werkt en zorgt onmiddellijk voor aantrekkingskracht, zelfs als je ex niet meer met je wil praten.
  • Hoe je jouw ex het initiatief laat nemen om contact met jou te zoeken.
  • Wat dat ene absoluut cruciale ding is, dat je elk jaar moet doen om je te verzekeren van een gezonde relatie.
  • En nog heel veel meer…

Klik daarom direct hier om alles te weten te komen over de “Ex Terug Strategie”!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie op “Waarom wil mijn ex niet meer met me praten?

  1. Ik heb een vraagje mijn vriendin is van 23december weg omdat ik gerief mee had genomen van ergens en ZE is bang dat ZE door mij in gevang zal vliegen. Wat kan ik er aan doen om haar terug te krijgen. Want we weten alle twee dat we elkaar kop kunnen inslaan maar dat we elkaar graag zien. Wat zijn jullie tips voor mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *